2018. május 29., kedd

Zsúfoltas

Hajnalban a macskaetetésnél nem láttam ki a jobb szememen. De akkor még fel se nagyon fogtam, mi lehet az, annyira álmos voltam, hogy az elmúlt 3 órában csak nyomokban aludtam a rohadt szúnyog miatt. Majd amikor fél 8 körül többedjére újra eszméltem, akkor döbbentem rá, hogy megcsípte a szemhéjam és síkra dagadt az egész. Ezer szerencse, hogy ma nem kell mennem sehova.

Amúgy a névnapi köszöntésekre való reagálással töltöttem a nap elég nagy részét, meg hát a képeket, mint látható, le is töltöm.
De azért volt sok minden azon túl is.

Anyám telefonált. Aztán unokatesóm telefonált, hogy megpróbál ma jönni, de sok a meló, és nem tudja, mikor szabadul. Egyelőre fél 1 környékét tájoltuk be.
Szilvi a Tescóban volt akciós Félixért, mert ma utoljára még az. Telefonáltam neki, hogy vegyen akkor már ott bérletet is, meg szemcseppet, amely szerintem estére elfogy nekem.
Negyed 2 körül telefonált unokatesóm, hogy még nem tud elszabadulni, de ha dolgom van, menjek nyugodtan, ő majd bedobja a postaládámba azt, amit hozott. Megadtam neki a kaputelefonom kódját, hogy be tudjon jönni.
Közben Szilvi hazajött, beszélgettünk.

Sütöttem egy spenótos rántott halszeletet, hogy túllegyek némi evésen.
3 körül szólt a kaputelefon, jött unokatesóm -- mégis feljön, ha itthon vagyok. De egyébként nem jött be, az ajtóban váltottunk pár szót, s ideadta egy nagy borítékban az egyszerűsített munka igazolásait két példányban. Nagyon köszöntem, és máris megnyugodtam, hogy ezen is túllettünk, holnap mehetek a kormányhivatalba intézni a dógom.
Közben meg olvasószemüvegben mentem ki, annyira zavart a bedagadt szemem; mondom, így hátha nem annyira feltűnő. Már egyébként láttam rendesen, de azért egészen másnapig be volt dagadva, csak nagyon lassan ment lefele...
Átnéztem és aláírtam a papírokat, valamint a felülvizsgálati lapot is még egyszer átnéztem, minden rendben van-e, kiegészítettem a dátumokkal, aláírásokkal, mindent bepakoltam egy irattartóba.

Telefonált anyám, hogy végre rengeteg próbálkozás után felvették a telefont az SZTK-ban, és kapott a szemészetre időpontot -- nem, nem 2 hónap múlva, hanem e hét péntekre! Hihetetlen. Úgy vettem észre, anyám teljesen meghökkent ettől, hogy hogy fog ő addig erre felkészülni és elmenni. Elméletileg öcséméknél két autó, ketten vannak, egyik nyugdíjas stb., tehát eredetileg is arról volt szó, hogy ők majd viszik, ha menni kell. De ez most elég gyorsan itt lesz.
Mivel aggódott, én megnyugtattam anyámat, hogy ha mégsem érnének rá, én majd elmegyek hozzá és taxit fogunk hívni. Elég közel van anyámtól az SZTK, 10 percnyi út autóval; annyi, mint mikor én taxival mentem anyámtól haza -- így kalkuláltunk a várható összeggel is oda-vissza. Szerencsére egyelőre nem a klinikára kellett menni. De azért én bíztam benne, hogy öcsémék elviszik, és nem lesz erre szükség. (Persze ahhoz nem ártott volna esetleg ugyanúgy MA szólnia öcsémnek, mint ahogy nekem szólt.)

Megnéztem a tegnapi Elifet, és e héttől nincs már Vigyázat-szülős műsor. 20. résznél egyelőre legalábbis befejeződött. Este BK.

Amúgy Szilvivel átbeszélve, nekem még egyáltalán nem küldték ki a sparos törzsvásárlói kártyámat, és az ideiglenes már kissé túllépte a három hónapot, az érvényességét. A blokkokon megállapítottuk, hogy nem kicsit érthetetlen a dolog: veszi a kártyaszámot a rendszer, ad is az aktuális vásárlásért pontot, de sem az előzetes, sem a vásárlás után elért pontszám semmit nem változik, azaz nulla. Tehát mintha nem csinálnánk semmit.
Új kártyát ne igényeljünk, mert kavarodás lesz, meg egy embernek nem lehet több kártyája, ha mondjuk, mégis megjön az elsőre rendelt -- ez már kezdetektől tudható. De akkor meg mi legyen -- van ügyfélszolgálat, fel lehetne hívni. Na de én úgy rühellek telefonálni, hogy inkább az e-mailcímet választottam, melyben megírtam a kártyámmal kapcsolatos tényállást.
Tök véletlen, hogy észleltem a választ, mert a promóciós csoportba rakta az e-mailjüket a rendszer! Mindenesetre nagyon korrekt választ kaptam, közölték, hogy 25-én feldolgozásra került végre a kártyaigényem, és 15 munkanapon belül meg fog érkezni a plasztikkártyám az eddigi 333 ponttal.
Na, hála a jó istennek már. Lehet, ha nem mozgósítom meg, várhattam volna akármeddig. És hát ciki, mert az ideiglenes amúgy meg már lejárt, az új meg még nem érkezett meg, akkor mit is kell tenni -- lényeg, hogy most ez is megoldódni látszik.
Mondjuk, ennyi bajom lenne összesen, sok problémámat odaadnám érte. De ha már van ez a kártya, akkor legyen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése