2018. május 1., kedd

Nem hagyományos ünnep

Május elseje.
Néhány emberkével a neten régi május elsejékről cseverésztünk többek között.
Nagy örömmel észleltem, hogy a kanyarbelsőnk parkja gazdagabb lett egy májusfával! Úgy tudok örvendezni az ilyeneknek.:) Már tegnap, anyámhoz menet láttam egy májusfát a Gyepűsor elején (vagy vége? Mindegy, a Kishegyesi felőli végén, a társasházaknál...), annak is örültem, a fotók között rá lehet bukkanni. Teljesen logikus, hogy ahol csak lehet, miért ne lehetne? Tök szép, és teljesen jót tesz az ember hangulatának.:)

Nem voltunk sehol. Nekem jó lenne valami kis lájtosabb program, de Szilvi ritkán hajlandó kimozdulni. Gyerek nem volt itthon, s mivel gyakorlatilag minden hétvégén "el van" itthonról, az az elképzelés sem váltható be, hogy vele elmegyek valahova.
Életem során nagyon sok helyre jártam egyedül. Nem volt probléma soha egy kiállítás, komolyzenei vagy akár rockkoncert, megnyitó, botanikus kert -- és sorolhatnám -- sem egyedül, még akkor sem, amikor párban éltem. Érdekes, hogy bármilyen koncertre elmentem egyedül, de pl. moziba vagy színházba sosem.
Meg néha magamat is könnyű meggyőzni, hogy legjobb nekem itthon. Annyi mindent tudok csinálni, hogy ebből nekem soha nem volt problémám.
Viszont nyilvánvaló és biztos, hogy örexem, mert talán időnként jobban igényelném, hogy megoszthassam másokkal is a látványt, az érzést, az élményeket. De lám, azért, na! hogy belehomorítottam már: még kirándulásra is nekiindultam egyedül. Már úgy egyedül, hogy sokan voltunk, de elvileg nem volt az induláshoz is ismerősöm. Aztán végül is lettek, ha nem is minden percre állandóan.

Honesty fésülésében mélyedtem el, amit ő nagy dorombolással, nyalakodással, hempergéssel szokott átélni. Mindent csinál amúgy, amivel megnehezíti kissé a fésülést, emiatt eltart jó ideig, de nem probléma. Szerintem Honesty azt hiszi: ez egy simizéses, pocakolásos játék. Nem tudom, sejti-e az összefüggést, mikor időnként utánanéz a markomnak, tele szőrgombolyaggal, ahogy félrerakom.

Több emberrel is levelezgettem.
Főztem is, mégpedig gombás-rántottás nokedlit.:)
Olajban megpirítottam egy kis fej apróra vágott hagymát és egy kis üveg szeletelt gombát, bors, majoránna, tárkony módjával, majd ráöntöttem négy felvert és sózott tojást. Tulajdonképpen hagymás-gombás rántotta jött ki a dologból, akár ehetően is. De nem hagytam annyiban: kiszaggattam két tojásból nokedlit, kevés olajba beleforgattam, és rázúdítottam a gombás rántottát. Összekevertem, és isssteni lett.


Dani átjött a tiszta ruháért, egyúttal odaadtam neki a járókeret árának felét, plusz egy becsületes adag gombás-tojásos nokedlit.
Bencust hozták 7 óra előtt.
Este deglettem kissé, míg megnéztem a Vigyázat, szülővel vagyok showműsor 2. részét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése