2018. május 29., kedd

Névnap I.

Mint minden évben, most is sokan köszöntöttek ezen a mai névnapon.
Nyilván akinek nincs családtagja vagy közeli ismerőse egy néven, az nem igazán fogja megjegyezni, ki mikor tartja a névnapját, ha abból több is van egy évben. Még szerencse, hogy az enyémből csak kettő van. Egyszerűbbnek és kevésbé bántónak tartom, ha a "nem most tartom" megmagyarázása helyett megköszönöm a köszöntéseket, mint ahogy amúgy is azok közé tartozom, akik örülnek bárminek, ami pozitív. Mivelhogy azért nem 5-6 köszöntésről van szó, ez már nem is férne bele, na meg az emberek ettől még nem fogják megjegyezni, kinek mikor van a névnapja. Látják a naptárban, és kész.
Mint ahogy én sem fogom soha megjegyezni, hogy pl. az igazi Tamás-nap mikor van a rengeteg közül, valamint hogy pl. a Judit és az Anikó még olyan nevek, amikor ismerőseim vannak mindkét néven, akiknek egy nagyobb része júliusban tartja, a kisebb részük pedig decemberben... Őket is szokták mindkét alkalommal köszönteni... Na meg aztán persze a Máriákról ne is beszéljünk...!!
Az a lényeg, hogy akárhányan is köszöntenek ilyenkor, az a pár másodpercnyi kontaktus azért megtörtént. Örülni pedig ugyanúgy lehet...
Összegyűjtöttem szokás szerint a köszöntések képeit.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése