2018. május 28., hétfő

Könyv és szúnyoghistória

Reggel, ahogy mindent rendbetettem, macskákat a hajnali után újra rendeztem, túlestem a hajmosáson. Később nem nagyon merem, mert ugye, bárki jöhet; de reggel sem igazán szeretem, mert a hajlongástól olyankor jobban fáj a derekam, mint későbbi időszakokban, délután már nyüzsgés van itthon a gyerekkel, este meg megint fárasztó, olyan későn fekszem... Most inkább a reggeli mellett döntöttem.

Spenótos rántott halszeletet sütöttem, ez volt az input magában, kora du.
Csengetett a postás, Szilvi ment ki, mert ő várt ajánlott levelet -- de nem az jött, hanem nekem küldemény! Az írótársam könyve már meg is érkezett! Egyből meg is írtam neki köszönettel. Nagyon kedves ajánlást írt hozzá.


Nyolc napi blogpótlást csináltam, mert már több mint háromheti bejegyzéssel voltam lemaradva.
Szilvi kivitt egy rahedli szemetet, nálunk mindig gyorsan megtelik nemcsak a 60 literes szemeteszsák, de még azonfelül is. Délelőtt szemetesdugulás-elhárítás volt, úgyhogy most bizton zúgathatta lefelé a cuccokat.
Este BK.
Éjjel úgy feküdtem le 1 óra után, hogy előtte érzékeltem egy szúnyogot, de nem tudtam likvidálni. Utána viszont már nem találtam... Aggódtam is most emiatt, mert már olyan meleg van, hogy lehetetlenség betakarózni, ergo összevissza leszek marva és nemcsak a melegtől, de a szúnyogtól sem fogok majd tudni aludni. Ezért a biztonság kedvéért befújtam magam szúnyog elleni spray-vel, a lábam és a karom. Ettől függetlenül valóra vált az aggodalmam. A szemétláda szúnyog hangja szerintem a halottat is idegállapotba hozná, így nem győztem a hangra fültövön csapkodni magam, hátha sikerül leütnöm...
Aztán időről időre nemcsak a hangra ébredtem, de viszketésre is. A karomon csak megtalálta a helyet, ahol nem érte a spray, valamint mikor Haramia felnyávogott engem éhezés okán 4 óra után, furcsa volt, hogy nem tudom kinyitni a jobb szemem. Na, vajon miért nem? Talált, elsüllyedt: megcsípte a rohadék szúnyog a szemhéjamat...
Egyszóval borzasztó éjszaka volt. Kb. annyit aludtam ezer részletben (magyarul 2-3 órát 5 perces szünetekkel), mint mikor Szilvi született, és azt követőleg 3 éves koráig minden éjjel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése