2018. május 25., péntek

Gyermeknapozás

Délelőtt voltam a DM-ben, vásároltam 1-2 szükséges dolgot, tálkás cicakaját.
Aztán a Sparba is elnéztem, ott is feltankoltam valamennyire, végül a piacon vettem epret. Úgy néztem, valószínűleg utoljára, mert nagyon lefutóban van. Mindegy, legalább 3-4-szer tudtam enni az idén, ahhoz képest, hogy évtizedekig sem, ez nagy haladás.


Csirkepörköltet főztem főtt tésztával, céklával gyűrtem lefele, s Haramia is "lájkolta".:)
Unokatestvérem írt, hogy jövő héten fog tudni jönni. Örültem, hogy megkapta és olvasta a mélemet, a biztos infó mindig megnyugató.

Egyik szerzőtársamtól megrendeltem a friss novelláskötetét, már régóta várjuk a megjelenést.
Mivel délután utaltam, nem voltam benne biztos, hogy még megkapja ma, de így történt. Ő pedig írta, hogy igaz, hogy holnap szombat, de mindenképpen postára fogja adni már holnap a könyvet. Holott írtam, hogy ettől még nekem bőven ráér hétfőn feladni, türelmes vagyok...:)

Megnéztem videóról a szokott dolgok tegnapi részét.
Szilvi hozta a gyereket az iskolából, és mivel, ugye, szokás szerint menni fog holnap, így ma köszöntöttük gyermeknap alkalmából.
Szokásos ügymenet: a Bencus ajándékai mindig négyőnktől származik, már ami az itthoni ajándékozást illeti. Általában nem mi vesszük az ajándékokat, hanem odaadjuk a rávalót Szilvinek: anyám, Dani és én. Szilvi pedig egész évben úgy gyűjtögeti ezeket az ajándéknak valókat, hogy ha lát olyat, ami szükséges és pont jó árban van, akciós stb., akkor veszi azokat és rakja el. Így amikor van az alkalom, akkor már nincs szükség kapkodásra vagy nem jelent nagyobb pénzkiadást, mert összeválogatja a gyűjtött cuccból és szépen becsomagolja azokat. Így mindig soknak tűnik, pedig meglehetősen lájtos összegekről van szó, melyekből összejött az a sok.
Ráadásul ünnepi formát is ad a dolognak, mert díszít és legalább mi egybegyűlünk, ha csupán itthon és házilag is.



 










Este Istvánt kértem meg egy angol nyelvű levél értelmezése miatt -- érkeznek csőstül-csapatostul ezek az adatjóváhagyatási irományok, s ami magyarul van, nyilván megcsinálom, amit kérnek. Már amennyiben kell az nekem. A megszokott oldalaimról nem okvetlen akarok elkerülni. Van, ahol kell tenni valamit, a legtöbb helyen viszont nincs rá szükség. Ám ha nem magyarul van, el akarom kerülni, hogy hülyeségre kattintsak rá.
Ezt meg is oldottuk, beszélgettünk. Több oldalnál sorra vettem ezeket, tudjam már le, amit tudok.
BK-t néztem, játszottam, olvastam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése