2018. május 12., szombat

Oskolai vásár

Reggel úgy készültem, hogy lemenés lesz.
Az iskolában volt nagykervásár, és már elhatároztam régebben, hogy ha lesz megint fröccsenésgátló, akkor mindenképp veszek. Mert már őrület, hogy ha süt az ember egy darab spenótos rántott halrudat, de lehet az sajttal töltött csirkemejj is akár, hát úgy fröcsög, hogy életveszély. Utána az ember nem győzi feltakarítani az olajat a környékről.
És most benne volt a héten kapott újságjukban. Kíváncsi vagyok, mennyit jelent -- gondolom, tökéletesen nyilván nem lehetséges a fröccsenést likvidálni, de ha csak feleennyi lesz, már az is jó.
Na persze, ha már ott voltam, mérlegelvén a helyzetet és a közelgő ünneplési alkalmakat, saját szükségletekről nem is beszélve, nyilván körülnéz az ember.
Így aztán vettem családtagoknak 1-2 olyan cuccot, melyekről tudtam, hogy jól jönne. De otthonra is négy csomag "pont ilyen kell" szemeteszsákot, ami itt nagyon jó árban van. Meg két LED-es égőt kis foglalattal (melyekről otthon kiderült, hogy sajnos, ahova kisfoglalatú égők kellenek, max. 60W-osak lennének jók... ezek meg 100 körül vannak. Hát ez az, nem viszek olvasószemüveget, ergo nem látom jól, hogy egy kis számú új W mennyi régi W-nak felel meg, mindig ez van. Megőrülök ezektől a frappáns izzóktól; ahol az "átváltás" szerepel, azt nem látom elolvasni. Pedig annyira azért itt sem olcsók ezek! De őszintén szólva, nem is gondoltam, hogy kisfoglalatú izzóból 100-as égőt csinálhatnak... :-O
Ezután a DM-be mentem be, ahol vettem pár tálkás macskakaját, egy barna szemceruzát és egy fekete szemhéjtust. Nagy örömömre a régi kártya lejárt, új törzsvásárlói kártyák vannak, most folyik az átregisztráltatás. Lehet neten is, de itt most sokkal egyszerűbb, mert vagy 5 perc, és a végén kezemben van az új kártya. Természetesen ezt választottam, így már ez a vásárlás is az új kártyára jött, plusz áthozhatók voltak a régiről a pontok.
A piacon mentem végig ezek után, vettem házikolbászt, fél kiló epret, és kimérős aszalt szilvás bonbont.

Bencét elvitték.
Megettem az utolsó mirelit halászlémet. Megnéztem a tegnapi Elifet és Vigyázat...-ot.
Olvastam, leveleztem, játszottam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése