2018. május 19., szombat

Erről-arról

Szombaton kicsit tovább alhat az ember, mert Szilviék nem mennek iskolába. Ennek azért szoktam örülni, pláne, ha Haramia is élni hagyja az embert.
Délelőtt kitöltöttem az aktív korú felülvizsgálati kérdőívet. Elég sok oldal ez úgy a részletező végzéssel együtt, nem véletlen, hogy A5-ös boríték kellett hozzá.
Végül is nem volt kérdéses dolog, most egyértelműbbnek tűnt a kitöltése, régebben többet kínlódtam az értelmezésén. Vagy már lehet, a rutin miatt egyszerűbb... :(

Bencét 1 után elvitték. Szilvi elment utána vásárolni, mivel kétnapos ünnep következik, ráadásul szalonnát készülünk sütni anyámnál...
Megnéztem a tegnapi Elifet, majd hajat mostam.
A 10 kilós alom zacskóját, ha kiürül, fel szoktam használni használt alom gyűjtéséhez. Majd' egy hétig tudom benne gyűjteni a használtat. Persze eleve szemeteszsákba rakom az alomzacskót, hogy rá is tudjam hajtani a zsákot... mégiscsak kevésbé bűzlik a vécében így. Mikor megtelik, akkor szemétkivitelnél a "mázsás" zsák is felkerül a ledobóba. Szerencsére Szilvi szokta felvinni, én nem igazán bírom el. Mikor Dani jön, és esetleg látja, hogy várja a sorát a bekötött, tele használt almos zsák, akkor általában ő is felviszi ledobni.

Beszedtem a száraz ruhát, behajtogattam, elpakoltam.
Istvánnal begyűjtettem egy csomó Holly Webb-mesekönyvet, annyira jó kis történetek gyerekekről és cicákról vagy kutyákról. Életszerűek, izgalmasak is gyerekszinten, mindenesetre néha olyan jó ilyeneket olvasni. Ma három ilyen mesekönyvvel is végeztem.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése