2018. október 18., csütörtök

Poloskahelyzet és más

Ma már megmozdultam.
Délelőtt erőt vettem magamon és összeraktam alkatrészeimet, lementem a DM-be, mivel már mindkét otthoni Chemotoxom kiürült. Itt egy félliteres, spriccelős-kallantyús rovarirtót vettem, amit szerintem a különleges poloskás időszakra való tekintettel külön körgallérral láttak el, rajta piros nagybetűkkel jelezve, hogy mennyire príma ez a szer poloskák ellen.
Mázlim volt vele, mert a kártyám kíséretében 200 pontért most 600 Ft-ot elengedtek az árából, úgyhogy szintén csak 600-at kellett fizetnem. Mindenképp kell, hogy legyen otthon rovarirtó.
Elmentem a Sparba, ahol főznivalókat vettem és egyéb otthoni hiányokat pótoltam.

Otthon azért elkészítettem azt a neten látott kutyulékot egy spriccelős flakonba: langyos víz, szódabikarbóna, ecet. Az óvatos ablaknyitások után kirepítettem a kereteken vagy a szúnyoghálón tanyázó poloskákat egy egész nyáron használt eszközzel (összetekert újságok, meggumizva -- egy a konyhában, egy a szobámban, és nemcsak hessegetésre alkalmas, hanem ha már több volt kettőnél, a legyek lecsapására is kénytelen voltam időnként alkalmazni).
Tényleg csak úgy lehetett nyitva ablak, hogy dőlt a légyáldás is, ami elég sűrűn munkát adott, mert nem igazán toleráltam. Nyilván poloskát isten ments lecsapni, szívós, kemény jószágok -- ezeket leginkább ki kell ebrudalni. Ha már sötét volt és úgy vettem észre bekerült poloskát, akkor már nem mertem ablakot nyitni, muszáj voltam fújni, fújni a rovarirtót, mert legalább elkábul és nem repül. Aki így járt, az sajnos, seprű és lapát közé fogva a vécében került lehúzásra. Mindezeket a műveleteket borzalmas fóbiával végzem. Legszívesebben sikítanék és toporzékolnék, de tudom, hogy a problémát egyszerűen meg_ kell_ oldanom, tehát hatalmas erőt kell venni magamon.
A szódabikarbónás kotyvalékot aztán kifúvogattam a keretekre, szúnyoghálóra, amelyen ment ki bőven az erkélyre is, mindenhova. Elég randán folyik lefelé utána a koszos lé, de kit érdekel, ha egyszer esély van a poloskákat elhárítani!
Popika mesélte a kiránduláson, hogy neki ez bejött, akárhogy pocskondiázzák az ötletet sokan. Ezért próbáltam ki. És csoda vagy sem, de igaz! Azóta lényegesen szelídült a probléma. Vannak akár napok is, amikor egy darabot sem látok! Véletlen vagy sem, de elkerülik az ablakaim környékét. Kb. hetente ismétlem meg. Nem azt mondom, hogy soha egyetlenegyet sem látok függeszkedni a külső ablakpárkányon vagy a szúnyoghálós ajtón, de legalább nem fürtökben és a szúnyogháló belsején hozzák rám a frászt! Régebben ugyanis szúnyoghálós ajtó ide-oda -- igaz, 30 éves és nem zár jól középtől felfelé, meg van ereszkedve --, simán a belső oldalon lógott néha 5-6 is egyszerre. A belső oldalról meg azért sokkal nehezebb ám kitessékelni úgy, hogy közben a kereteken is tanyázók közül nehogy a fejemre essen pár másik... Nem beszélve arról, hogy ha már belül voltak, akkor jött az ablakra is, a keret belső oldalára is. Ajtónyitás kizárva.
Most egy kicsit megkönnyebbültem efelől.

Túróscsuszát készítettem, jó szokásom szerint sokat, és anyámnak is, Daninak is tettem egy-egy jó adagot dobozba.


Szilvi Bencével az SZTK-ba ment szemészeti kontrollra. A bal szemhéjáBAN van egy árpaszerű valami. Már mindent próbálnak vele, most pl. dunsztkötéssel alszik a gyerek éjszakánként... előzőleg semmiféle kenőcs, szemcsepp sem használt. Talán most már nem annyira feltűnő, de azért simán látszik, hogy ott van valami!
Ma ment először a hasmenéses három nap után iskolába, de nincs jól. Délben fel is hívták Szilvit az iskolából, hogy Bence hányt... úgyhogy érte kellett menni.
Nagy dógok ám ezek, mert pl. pénteken nagyon muszáj, hogy menjen iskolába, hiszen akkor hozzák haza az összes cuccot, amiben a házi feladatok vannak. És az egyáltalán nem szokott kevés lenni. Ha pénteken nem megy a gyerek, akkor egy csomó házival le lesz maradva.
Ráadásul, ugye, már három napot így is hiányzott, az orvos ennyit adott a gyomorrontásra.
Ma meg szemészet, miután délben érte kellett a gyerekért menni... Azt mondta az orvos, hogy ha végképp nem javul, akkor meg kell műteni a szemhéjában ezt a cuccot...

Kicsit netezgettem, csetelgettem, majd megnéztem pendrájvról tévében az e heti, azaz hétfői-keddi-szerdai Elifet.
Este Survivor, BK.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése