2018. október 12., péntek

Honesty 3. "rovarirtása" :)

Közben még szerdán időpontot kértem péntekre az állatorvosi rendelőbe, hogy Honestyt vihessük immáron a 3. féreghajtó akcióra. Az időpont 2 órára szólt.


Délelőtt tőlem telhetően megfésültem Honestyt, a műveletet kegyetlenül megnehezíti az, hogy ő kizárólag játéknak képzeli ezt, megfogja a kefével a kezem, állandóan harapdál stb. Szoktam mondani, hogy körbetekerem ragasztóval a vasalódeszkát, nyilván nagyon meg szokott ijedni...
Miután mindennel elkészültünk, akkor következett a hordozóba rakás, és mivel okos macskáról van szó, tilos hibázni. Fenn kell tartani utolsó másodpercekig a gyanútlanság látszatát, különben erősebb, mint mi...
Stratégiát gyártottunk és megpróbáltuk betartani. Most nem vett észre a hordozóval kisuhanni, mint a múltkor, és sikerült is nem ébreszteni gyanút a közeli kedveskedésemmel úgy, hogy Szilvi közben mögém osont a hordozóval. Megfelelő testhelyzetében két kézzel a vállának átfogása, könyékkel hasa alatt összezár, és fejjel belecsurgatás a hordozóba. Hurrá, sikerült!
Igen meleg, 20 foknál jóval magasabb hőmérséklet volt, napon így déli fél 2 után igen bírhatatlan. Szilvinek már megvan a technikája, hogyan kell a hordozót cipelni és fogni, én nem is tudom, hogy bírnám már el... igyekeztünk fák alatt menni.
10 perccel 2 előtt odaértünk, megálltunk a kapu előtt, még nem volt nyitva, és nem is pofátlankodtunk csengetéssel. Kivárjuk.
2 előtt pár perccel jött a "kislány", azaz az asszisztens.
Mondta, hogy ma továbbképzésen van a doktornő és Attila, szóval a kifejezett orvosi ellátás ma szünetel egyébként. Meg is ijedtem kicsit, hogy vajon elfelejtettek-e nekünk szólni, hogy visszamondják az időpontot?
Kint várakoztunk kicsit, mielőtt behívott bennünket. Hát bizony, a szűk kis váróban itt is polkáztak a poloskák... nyilván a bejárati ajtó ilyenkor nyitva van, naná, hogy bejönnek.
Bejött a váróba a házhoz tartozó gyönyörűséges fekete macsek is, akire "rávetettem" magam, és minden másodpercet kihasználva simiztem, a tenyerem minden milliméterét felturbózva.😍
Megint megmérte a makkát, most 5,90-et mért változatosság kedvéért, lényegében mindig itt körül van. Megkapta a szokott Broadline spot-ont a nyakára -- nem is értem, hogy, mert tulajdonképpen ilyenkor Honesty nincs is itt.
Aztán kértünk egy karomvágást, ügyesen levágta a lány, miközben én tartottam a deget. Ezenkívül még kaptunk egy fecskendőben egy ampulla Neostomosant a lakásspriccelésre, és kaptunk számlát, 5665 Ft-ot fizettem.
Hazaballagtunk, jóleső érzéssel, hogy ezen is túlvagyunk...

Este István telefonált, megnéztem a Survivort és a BK-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése