2018. augusztus 21., kedd

Saját pótünnep

Folytatódik a hőség. Tudom, nem egyedi, hogy ilyen sokáig betart egyetlen csepp eső, pár foknyi lehűlés nélkül hetekig a kánikula; jópár nyáron volt már benne részem. Szívesebben emlékszem az olyan nyarakra, ahol azért úgy kéthetente jött pár napos tényleges enyhülés. Az ember könnyebben viselte az újabb 1-2 hét dögmelegeket. De ez most ilyen, már másfél hónapja tartó huzamos kánikula.
Délelőtt csengetett egy üzletkötő ember, a Flip kábelszolgáltatás népszerűsítése okán. Beszélgettünk kicsinyég, nyilván felesleges lett volna tagadnom, ami úgyis köztudott, hogy a jelenlegi upc-s cucc borzasztó drága. Tervben is van a későbbiekben változtatás, de annyi bajom volt az utóbbi években és nemrégiben ezzel, hogy most perpillanat örülök annak, hogy MOST minden rendben van. Fárasztó lenne most megint intézkedni, lemondani, esetleg vitázni vagy átfedésekkel fizetni... most ugye, végre-valahára új, wifis router van, médiabox és némi nyugalom. Amúgy meg nyilván vannak terveim, csak úgy kb. fél év elteltével, hogy addig Dani a jelenlegi munkahelyéhez hadd idomuljon a lehető legjobban, szerezze meg a kellő rutint, s a többit már vele is beszéltük... egyértelmű, hogy közel havi 2500-3000-t nyernék vele, s ráadásul a szereléstől sem kapnék frászt, ha a szerelőpáros fele ő lenne.😌

Egy óra körül -- naná, hogy mindig a legmelegebb időszakban -- felkerekedtem a buszhoz, felmentem a városba, mivel hogy kihagyhatatlan számomra, hogy megnézzem és lefotózgassam a főtéren kiállított virágkocsikat. Nyilván ez, sajnos, soha nem a teljes kínálat, pár kocsit mindig elvisznek más városok programjaira. De azért a zöme itt van, és ez viszonylag kényelmes lehetőség, hogy élőben is láthassa az ember azokat.
Még tavaly is, az utolsó kemó előtti nap is, hullafáradtan és gyengén is képes voltam felvánszorogni emiatt a főtérre. Ez mindent elmond arról, mennyire szívügyem ez a dolog.
Lényeges, hogy a két kedvencem itt volt, szerepelt itt. Debrecen meglepetés-virágkocsija, az idén 60 éves debreceni állatkertet köszöntő, 14 méter hosszú gyönyörű tigris és A Napba öltözött asszony, mely az Esztergom--Debrecen közös virágkocsija volt, a Jelenések könyve egy részletét mutatta be, ahol igen fontos szereplő volt egy rendkívül szépen kidolgozott hétfejű sárkány.
Most nem a Kistemplom környéki részen voltak a kiállított kocsik a főutcán kétoldalt, hanem a Nagytemplom előtt. Talán jobb is volt ez így, mert tavaly igen zavaró és balesetveszélyes is volt a -- közben nyilván közlekedő -- villamos szempontjából az összevissza szaladgáló emberek miatti csigatempó.
Először a pár nappal a virágkarnevál előtt debütáló 7 méter széles, 1,5 m magas D2023 betűinstallációt néztem meg a Rózsa utcánál. Sokan fotózkodtak körülötte.
Állítólag későbbiekben több városrészben is látható lesz, többek között majd a Tócósban is! No, majd figyelünk.😉


Néhány kép a főtéri hangulatból, az alkalomra szépen felújított Kossuth-szoborral:


A déli vakító fényviszonyok nem mindig voltak fotózás szemszögéből a legjobbak, de hát ne válogassunk. A kocsik elég sűrűn álltak egymás mellett, s nem lehetett körbejárni őket. Kordon is volt körülöttük, szóval akik a kocsik elé állva akarnak mindig fotózkodni, azoknak ez most nem sikerült. Ezeket figyelembe véve azért igyekeztem minden megközelíthető irányból valahogy odaférkőzni és fotózni.






 



Ezután elsétálgattam a Csapó u.-n, fagyit vettem a Liszt F. utcán, amit az Ady-téren leücsörögve toltam be.😊  És milyen mázli, hogy idetévedtem, mert itt is volt egy virágkompozíció:



Visszabandukoltam a Csapó utcára, és a Meteor gyrosban vettem egy sajtos-normál-mindent-bele bagettgyrost elvitelre. Egy ezres volt, de tudtam, hogy nekem ez két kajára elég. Nosztalgiáztam egy kicsit, hogy mennyit jártam ide 7-8 évvel ezelőtt, mikor jártam anno Szilviékhez és minden alkalommal vittem nekik gyrost. Mármint nyilván a felnőtteknek...
A Kossuth utcai megállónál szerencsére nemsokára jött egy megfelelő busz.
Otthon ettem, majd feltöltöttem és feldolgoztam a fotókat.
Este hozták Bencust, megnéztem a BK-t, majd neteztem, olvastam. Jó kis nap volt.😻

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése