2018. augusztus 16., csütörtök

Csontizotóplelet

Volt lefagyasztva egy adag kacsaszívem, abból csináltam pörköltöt főtt tésztával. Ezt úgyis nekem kell megenni, max. Haramiával osztozva, tehát kb. egy marék, egyszeri adag tésztát főztem ki hozzá.

Elolvastam Padisák Mihály: Gyalog Juli c. könyvét. Nagyon tetszenek ezek a paraszti, tanyasi vagy falusi életről szóló, "régivilág-os" történetek. Ez is szuper volt.

Megjött a csontizotóp-vizsgálatról a leletem.
Hát, annyira nem jó. A jobb felső állkapcsomban és a jobb térdemben volt kimutatható az izotópos folyadékfelgyülemlés, bár kis mértékben. Ezt nézik tulajdonképpen, mert bizomány, ezek a helyek lehetnek máris áttétesek. Azért a vélemény az, hogy "met. nem igazolt". Ezt vettem alapul, úgyhogy én ezzel nem megyek sehova a már meglévő októberi időpontomig! Van egy olyan megjegyzés is, hogy: "fogászati góc?" Hát, az bizony lehet. Ott mindig is egy problémás fog volt és van, jelenleg a felső koronasor jobb oldali utolsó tagja, vagyis korona van rajta. Utána még két fog következik, ebből a közvetlen korona melletti az, amelyik a kemó alatt ment tönkre egy az egyben, és már kétharmada teljesen hiányzik. Nyilván fogászati kezelésekre lenne szükség, és el is mennék oda, ahova utoljára, 2011-ben jártam, ha lenne minimum félmillkám. Ugyanis akkor csak a felsőt tudtam megcsináltatni, az alsó... huh, hát az olyan, hogy hol volt, hol nem volt... csoda, hogy még bírja a terhelést az, ami még van. Ez a gócos viszont a felsőben van. Ja, akkor szedessem le a felső koronasort... holott az alsót lenne nagyon szükséges csináltatni... eh, mindegy. Pénz nélkül nincs miről beszélni.
A térdemnél viszont nem tudom, miért a folyadékfelgyülemlés. Mindkét térdem gyenge, mint a harmat, és fáj fel-le üléseknél, de semmivel nem rosszabb a jobb, mint a bal... annak idején, 5-6-7 éve is a balt kezelték UH-osan, nem a jobbat... (!) Oké, tudom, a lehetséges csontáttét az lehetséges csontáttét, ahol pedig a csontritkulás ténye nem hinném, hogy számít.
A csontritkulásom elég nagy, és ráadásul abba is hagytam mindenféle kezelését a kemó kezdetétől. Nem tudom, mennyiben lehet bármiféle kapcsolat.

Istvánnal telefonoztunk. Megnéztem a tegnapi Elifet és este a BK-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése