2019. április 12., péntek

Gondoskodás

Ha hamarabb nem, mindenképp órahúzásra kelek. (Mobilébresztés, na.) Hogy el tudjak készülni, mire 9-re le köll mennem anyámért.
Így elrendezem magammal és magam körül minden szokásos dolgomat, pluszban előkészítem anyám várásához szükséges dolgokat. Megfőzök egy liter gyümölcsteát édesítővel, citrállal, azt issza meg estig. Általában kitalálom, mit fogok főzni. Szétvágtam egy 60 literes szemeteszsákot, és az ágyamra raktam keresztben, úgy csípőtájék környékére esve, rárakok két fürdőlepedőt. Biztos, ami biztos.
9-re lemegyek érte, mobilszatyor jön velünk, és szerencsénk szokott lenni fel is, le is: nem akar más is pont akkor szállni be a 3 emelet alatt. Anyám bizonytalan, mindig megfogja bent a liftben is, és kiszállva is a folyosó részletének egy biztos sarkát...
Hazaérve arcmosás, megfésülködés.
Ma fürdetéses nap volt -- istenem, milyen jó lenne, ha kádba tudna mászni és főleg utána kimászni, és ott tudnám megfürdetni! Biztos neki is -- főleg neki -- nagyon jólesne! De nem tudjuk. Úgyhogy lassan ki kell alakítani mindenre a nekünk legmegfelelőbb megoldásokat.
Kisebb törülköző a mosdó elé, arra rááll mezítláb. Levetkőzünk, persze kényelmetlen a lemosás, mert őrülten vigyáz az ember a felső testén és karján lévő kötésre. A mosdót színig töltöm meleg, tusfürdős vízzel, és puha szivaccsal lemosom.
A lábszáránál, lábánál vannak gondjaim, mivel ezekhez nekem is le kell(ene) guggolni vagy valami hasonló. De nem megy, inkább majd fejreállok. Ha ez utóbbi mégis rosszabb, akkor le szoktam térdelni a lábmosásához. Nem mintha onnan könnyebb lenne feljönni, de a guggolásnál jobb egy fokkal.
Most még hajat is mostam neki, isten tudja, mikor tudott magának utoljára hajat mosni. A kád szélére ültettem, és onnan hajolt a mosdó fölé. Igyekeztem valahogy ésszerűen, normálisan megmosni, és ami nehezebb: leöblíteni. Mivel ugye, tussal nem lehetséges, lévén, most nincs hideg vizünk! A konyhából hordjuk a hideg vizet, mert a meleg túl meleg. Így aztán kisfazékkal folyatom a fején lefelé az öblítést. Mivel irtó kevés haja van, ez aztán tényleg hamar megszárad. Utána meg fésülés, gumizás, csatozás.
Még volt a kacsanyakpörköltből főtt tésztával, úgyhogy azt ebédelt. Előtte evett egy banánt, utána kávét. Szoktam Diana-cukorral is kínálni, azt is szereti.
Reggel, még sógornőm szokott reggeliztetés után adni neki Apranaxot és Nitromint retardot. Az Apranax igen erős fájdalomcsillapító, de elvan vele egy napra. A déli Nitromintet meg én szoktam adni.
Általában a karosszékben olvas vagy rejtvényt fejt. A Duna tévét nézi előszeretettel -- hiába mondom, mutatom, hogy "ezer" csatorna van... nem, ő azt szokta meg.

Délután Dani jött, vásárolt 1400-ért, rendeztük. Ment anyám macskáihoz, etetni.
Fél 8-kor, az esti török sorozata után a mobilszatyorral együtt lementünk öcsémékhez, ott megbeszéltük a napot, s eljöttem. Öcsémet felköszöntöttem, mert névnapja volt...
Aztán Drága örökös és BK.
Hétvége lesz, de számomra hihetetlen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése