2019. április 7., vasárnap

Dógos

Viszonylag jól aludtam, ez nálam nem okvetlen természetes... a zsibbadás meg minden...
Kitisztítottam a fürdőszobai mosdó lefolyóját.
Na most, mióta elvitték a mosógépet, azóta nincs a fürdőben hideg vizünk... Ez nem kéne, hogy így legyen, biztos valami probléma van alul a mosdó alatti szerelvénnyel, ui. ahogy elválasztották egyrészt a csap alól, ahova be volt kötve, másrészt a kádba bevezetett lefolyórésznél, el kellett, hogy zárja Dani alul a csapot, különben cseperészett ott, ahonnan kivette a mosógépcsövet. Így aztán nincs hideg víz. De egyébként is kb. fél éve észleljük, hogy mosásnál nem volt valami egyértelmű a csap megnyitása ott alul, mert nagyon nehezen fordult, nem érzékeltük, meddig kell tekerni, ha nyitjuk vagy elzárjuk. Ott már valami gond volt ezzel. Lehet, hogy az új mosógép bekötésénél azt a valamit is ki kell ott cserélni... nyilván, hadd kerüljön minden minél többe.
Tehát minden este fürdésnél a konyhából hordjuk a kádba a hideg vizet. Mert a kádba, ugye, meglehetősen meleg víz folyik, ami fél nap múlva hűlne le használhatóvá... Azóta ezt játsszuk. A hajmosás külön még nagyobb probléma, mert ugye, zuhanyozni kell a hajunkat, de így, hogy csak forró víz jön, ez nem lehetséges.
No mindegy.
Most túl akartam már esni a Dani mosásának utolsó részén, ami szerencsére egy kis program lett volna vagy másfél kiló cuccal. Általában gatyók és zoknik. Ezeken kellett most túlesnem kézi mosással. Plusz a saját fehérneműimen.
Mivel a mosdónál hajolni kell, túl hamar beszakad a hátam; kicsi is és kicsapódik állandóan a víz, nem akartam folyton úsztatni a fürdőszobát, így kivittem a lavórt a konyhaasztalra, mellé a másik, kisebb lavór sima vízzel. Utána öblítős víz, majd megint tiszta víz... Tehát az összes cuccot átmostam összesen négy léről kézzel.
Utána egy nagy törülközőben kinyomkodtam ezeket a mosott holmikat, hogy ne csepegjenek, ha kiteregetem őket... Közben a nyitott szárító ott állt a szobában kb. 12 kilónyi, két nagymosásnyi száradó ruhával, melyeknél hálistennek végigment a centrifugaprogram.
Amúgy sincs szép tágas, szellős, rendezett lakásunk, ellenben alapból túlzsúfolt, belegózott és plafonig káoszos; na de ha ki van teregetve, akkor ide öngyilkosság belépni bárkinek, aki nem itt lakik...😔 ugyanis szívinfrastruktúrát kap a megrázkódtatástól.😂
A mosás után malomkő gördült le rólam. Ennek örömére kipucoltam a budit, valamint zsíroldó sprays tűzhelysúrolást vittem véghe'.

Délután viszont kiérdemeltem a pihit: ledöglöttem, és pendrájvról zsinórban megnéztem 7 db Elifet, 195-201-ig. Na persze nem ment ez olyan simán, hiszen közben felhívott István, felhívott anyám...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése