2019. április 16., kedd

Anyámmal - hajfestés és piacozás

A lényeg ugyanúgy zajlott, mint a tegnapi nap, nem akarok fárasztani senkit azzal, hogy ugyanazokat leírom.
9-kor felhoztam, megfésültem, arcot mostunk, felülről, a kötéseket kerülgetve megmosakodtunk, dezodoráltunk, erőltetve a törött alá is.
Délelőtt egy banán, tea. Sikerült megnéztem a tegnapi Drága örököst és BK-t, miközben anyám rejtvényt fejtett.
Ebédet előkészítettem, melegítettem: a tegnapi kaja volt, narancslé utána.
Ja igen, ebéd után 3 in 1 Nescafét szoktam neki csinálni, nagyon ízlik neki. Pedig elhoztuk az otthoni kávéfőzőjét és kávémaradékát, hogy ha ragaszkodik hozzá, abból főzök. De nem, a Nescafét finomnak találja.
Folytattuk a lábáztatást.
Most fogóval még többet sikerült leoperálni a karmokból...
Duna tévé szokás szerint, úgy 11-től este fél 8-ig.
Én hihetetlen módon belevágtam egy hajfestésbe! Ez nemcsak azért volt körülményes, mert ugye, anyámmal kellett foglalkozni, hanem amiatt is, hogy nincs hideg vizünk a fürdőszobában... Emiatt minden áldott este fürdéseknél manipulálásokra kényszerülünk; vagyis fazekakban hordozzuk a forró vízbe a konyhából a hideg vizet. Hajmosásnál ez még cikibb, kivált öblítéseknél. A hajfestésről már ne is beszéljünk! Nem is értem, hogy vágtam bele! Mindenesetre valahogy csak túllettem rajta... Szokásos világosszőke, amitől szokásosan világosbarna hajam van...

Délután dianás cukrozás, s közvetlen egy pisilés után gyors öltözés, összepakolás, majd megbeszéltük anyámmal, hogy csak leugrok a piacra, szerencsére nem problémázott ezen. Ilyen sűrűn nem szokott pisilni. Összerámoltam az üres üvegeket is, lementem, kb. fél óra volt az egész. A szelektáltnál kitettem a cuccot -- sajnos, most már kiteszem a befőtteseket is, úgysem fog ő befőtteket elrakni... --, majd mentem a piacra, ahol vettem két gumi nélküli nagyméretű férfizoknit anyámnak, vettem 1000 Ft ára zöldséget, valamint a hentesnél némi húsfélét.
Dani este anyámhoz ment macskaetetni.
Este levittem anyámat fél 8-kor öcsémékhez, sógornőm elmondta,hogy holnap készül elmenni anyám háziorvosához, ahol majd előadja az egész kórtörténetet minden kísérővel együtt. Én ezt egyáltalán nem bántam, sógornőm fellépése sokkal, de sokkal határozottabb, keményebb, erősebb és célratörőbb. Ráadásul ő egyáltalán nem parázik sem jelenésnél, sem hivatalos ügyben való eljárásnál vagy telefonálásnál. És mivel nappal én vagyok anyámmal, hát legyen már annyi előnyöm, hogy ezeket nem nekem kell csinálni.
Mivel estére utolértem magam, így megint meg tudtam nézni az Örököst és a BK-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése