2019. január 4., péntek

Otthonosságban

Már tegnaptól kezdődött az iskola, úgyhogy ma már másodjára indítottak Bencéék. Nem kényeztették el most az iskolásokat a szünettel, a pár nap zöme amúgy is ünnepnap volt... Megkaphatták volna már ezt a hetet.
Délelőtt István telefonált, majd én hívtam fel anyámat, hogy tudassam, itthon vagyok, megvagyok.
Neki nem meséltem arról, hogy nincs fűtés, mikor szilveszterkor telefonon beszéltünk, mert akkor tudom, még jobban idegeskedett volna.
Szilvi a Tescóba ment, nem tudván előre a 4 tasakos Félix-akcióról, nem készült rá, de szerencsére tudott 5 csomaggal hozni.
Mesélte, hogy sokat voltak Honesty kedvéért a szobámban, hogy kényeztessék őt. Éjjel egyedül volt, de nem vette Szilvi észre, hogy lelkibeteg lenne. Kaját és almozást ugyanúgy kapott, s hogy mellé még simit is, azzal prímán elvolt.
Dél körül lementem, vettem fel pénzt az ATM-ből, és vásároltam a Coopban.
Nem adtak pontot, de szerencsére eszembe jutott és rákérdeztem; mire 2 helyett 7-et (!) kaptam! Vége felé jár a pontgyűjtés, asszem, még jövő keddig tart. Mivel Szilvinek már minden plüss megvan, így tudom, hogy most már nekem gyűjt, és mint kiderült, eleve már csak 2 hiányzott hozzá!
Azt láttam, hogy van egy krokodil, de két helyen vannak a plüssök, a másiknál elfelejtettem nézelődni, de Szilvi szerint ő több krokodilt is látott nemrég...
Mikor délután ment a gyerekért, bementek a Coopba, hogy beváltsák a pontgyűjtőt krokira; és mit ad isten, már nem volt... úgyhogy beszerezte nekem a teknőst, az is nagyon cuki!💗
Hiszen volt nekem 20 évig egy ékszerteknősöm, Kleofás... mint tudjuk. Azaz inkább eredetileg a Danié lett az akkoriban újdonságszámként megjelenő tinininja-korban, mikor másodikos volt... de senki nem lepődik meg nyilván, hogy ilyenkor mindig a szülőé annak minden gondja.


Pirított sertésmájat csináltam jázminrizzsel.


Csetelgettem Istvánnal, albumot készítettem a FB-re a westendes fotókból.
Pendrájvról megnéztem a tegnapi Drága örökösöket és a BK-t, mert ugye, ezek alatt én még javában vonatoztam hazafelé, de István szerencsére átküldte nekem.
Ezután nemsokára kezdődött is mindkettőnek a mai része. Azokon túlesve Danival cseteltem, megtudtam, hogy tegnap már betegen dolgozott, este elég magas láza volt, és fájtak-fájnak a végtagjai, izmai. Ma elment az orvoshoz -- influenza. Antibiotikumot is kapott. Kérdeztem, hogy van-e kajája, nincs-e szüksége valamire, kiváltotta-e a gyógyszereket -- mondta, hogy megvan mindene, ne aggódjak, issza a forró teákat, szedi a gyógyszert. Mától táppénzen lesz, és jövő csütörtökön kell visszamenni az orvoshoz, ez azt jelenti, hogy akkor már nyilván egész jövő hét is erről szól majd.

**


Leona-nap -- egészségemre!😻💗

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése