2019. január 12., szombat

Krokodilos szombat

Reggel már úgy készülődtem, hogy le fogok menni.
Lerendeztem magunkat, macskát, lakást; majd beszedtem a száraz ruhákat, behajtogattam, zsákba raktam Dani számára.
10 előtt lementem, kopogott a dara a kabátomon, felhúztam a kapucnit.
A Kazinczyba mentem, ahol vásár volt. Egészen kivételes módon most nem álltam sorba kosárért, mert éppen volt -- de már utánam nem sokkal megint sorban álltak azért is...
Vadászom néhány fehérneműfélére, melyeket csak itt kapok, de nem mindig van. Igaz, ezeket a vásárokat sem mindig ugyanaz a cég csinálja, 2-3 is van, akik felváltva jönnek. Így érdemes benézni, mert ami az egyiknél nincs, lehet, a másiknál igen.
Ha eljövök, mindig veszek vagy 2 csomag szemeteszsákot, mert itt kapok pont olyat, ami nekünk kell, és a lehető legolcsóbban.
Kiérve az iskolából gyönyörű hóesés fogadott. Nem tartott túl soká, de azalatt, míg hazafelé mentem, végig csodálhattam.

Fél 2 előtt Bencust elvitték, utána Szilvi bement a Coopba. Mivel kigyűlt a -- már nekem gyűjtött -- pontgyűjtő (így a vége felé itt szerencsére eléggé bőkezűen adakoznak a pénztárosok, nem olyan szigorúak, mint pl. a Pennyben), így mégiscsak összejött nekem egy második plüss!
Szilvi nagy örömmel hozta... hiszen már a krokodilról lemondtunk, hogy a múlt héten nem volt, elfogyott. Nem adtam volna egy garast érte, hogy még feltöltik a készletet, hiszen a Pennynél is megszívta Szilvi: egyáltalán nem vittek utánpótlást, és hiába még bő 3 hétig tartott az akció, ha nem volt miből plüssöt választani... No de itt is látszik, hogy nem szabad általánosítani! Lett krokogyélus!
Úgyhogy gyerek módjára örvendeztünk, hogy sikerült. (Én konkrétan imádom ezt, hogy még mindig, mindenek ellenére tudok gyerekként örülni apróságoknak is... szerintem előfordulhat, hogy sokkal jobban, mint más a kacsalábonforgó-kategóriának is akár.)
Íme a cuki kroki:


Levest kívántam, így megfőztem egy Maggi grízgombóclevest. Nem túl sok zacskós levest szeretek, de a grízgombócot igen.

A délutánt a heti Elif, tehát 5 részének megnézésére szántam.
István pedig küldte tovább A múlt árnyékait, valamint két írótól, akikről szóltam neki, könyveket. (Mármint természetesen pdf-ben vagy e-könyvben.)

Sárkány és krokodil -- "zöld idill".💚

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése