2018. december 30., vasárnap

Készülődés

Szilvitől kaptam két fotót Bencusról, eddig még nem is láttam őket. Azt mondja, a karácsonyi ajándékhoz járt volna, csak elfelejtődött.
Mindegy, az ilyesminek mindig örül az ember!😊
Szép nagy "fiúcsecsemő" már Bencus. Olyan magas, már túlér az anyja vállán. De arcilag még csecsemő nekem.😊💗 (Bár őszintén szólva néha még a saját gyerekeimre is csecsemőként gondolok, sőt, Honestyt is szoktam ezzel a szóval becézgetni...😀 Tök jó szó! Mikor Szilvi megszületett, akkor szoktam rá, és azóta szünet nélkül "csecsemőzöm". Benjamin Spock Csecsemő- és gyermekgondozása tehet róla, sokat forgattam, akkoriban az volt az etalon. Minden második mondatban szerepel a szó, és néha szó szerint alkalmaztam a benne foglaltakat, hangosan mondva, hogy ezt meg ezt tesszük a csecsemővel. Maradandó, az tény.😄


Délelőtt előszedtem a "hordozóimat" az utazáshoz.
Csak kis hátizsákom van, ezért az nyilván nem lesz elég, abban a saját kevés cuccom jó, ha belefér. Ezért muszáj a nagy baglyos, sparos táskát vinni, így is kétharmadig lett a díszcsomagolt ajándékokkal. Három antológiát mégiscsak a hátiba kellett tennem, mert nagyon megnehezítette volna a szatyrot. Nem mondom, hogy használ nekem ez a rengeteg cucc, és csak imádkozni tudok, hogy valahogy tudjak felmászni majd a vonat függőleges lépcsőjén... de hát nem tudok mit csinálni.
Ezeket pakolásztam térülve-fordulva a nap folyamán.
Nyilván elég sok cuccot majd reggel tudok elrakni, mert még használom, de amiket meg lehet oldani -- pl. a gyógyszerek, piperék -- ott célirányosan inkább kipakolom előre, ami kell még, a többit meg elrakom.

Hajat mostam, fotóztam a tegnap készült rajzokat.
Édes-savanyú csirkemellet készítettem, és rizset hozzája.
Szilvi bevállalt egy porszívózást, ennek nagyon örvendeztem.😊
Délután megnéztem a Dunán a Noszty-fiú esetét Tóth Marival.
Igyekeztem, hogy ha lehet, ne 2 órakor feküdjek már le, úgyhogy éjfélkor már sikerült, bár egy jó ideig még nem sikerült megszűnni...
Még a pokoli év óta nem utaztam Pestre, úgyhogy nem csoda, hogy kicsit aggódom, hogy hogy lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése