2018. december 1., szombat

Fogfájással

Régóta fájt a fogam egy novelláskönyvre, ismerem az írót és írásait, most megrendeltem. Szép, és a jelenlegi árakhoz képest egyáltalán nem drága.
Némi ténykedés és készülődés után lementem, el a Sparba, ahol főleg húsféléket vettem.
Hazafelé felhoztam a lenti macskakajás, stabil műanyag dobozomat elmosogatni -- majd tisztán, újabb maradékfélével levisszük.

Hát, nem jó dolog, de az a bizonyos jobb felső gócos fogam, amit még a csontizotóp is kimutatott, az begyulladt és fájdogál. Nem is fog ez már, csak egy negyednyi csonk... és ez az, amelyik konkrétan a kemó alatt pusztult el, azelőtt semmi baj nem volt vele. Nem fáj most sem, csak ha nagyon ráharap az ember, vagy ha begyullad. Ez történt most is. Még a napot is be tudom azonosítani: mikor anyámhoz mentem a nagy északi szélben. Hiába volt a sapka is...
Úgyhogy most, ami legjobban használ, az az eredeti Forever aloé vera fogkrém (kenegetve), illetve az aloé vera spray. Hihetetlen, de tényleg fájdalomcsillapítók is. Ez nekem nagyon fontos, mert nem tudom lenyelni a fájdalomcsillapítókat, nagyok túlságosan. Sosem voltam jó gyógyszerbevételből, de valahogy mindig bevettem, amit muszáj volt. Na, ez a kemó óta változott. Örvendezek, hogy a kis szívgyógyszerekkel elbírok valahogy, de az sem mindig fenékig tejfel. Annak utolsó darabjával, a Pananginnal azonban még várni szoktam egy félórát, mert az nagyobb, és hamarabb rámjön a hányinger, mint ahogy le tudnám nyelni. Szünet után viszont végrehajtom. Az esti kötelező hormontablettát a magnézium pezsgőtablettás vízzel szoktam lenyelni, ennyi. A plusz gyógyszerek már gondot jelentenek. A fájdalomcsillapítók általában nem kicsik, és a Panadol lenne itthon, tudom, hogy jó is, használna is, de egyszerűen nem_ bírom_ lenyelni.
Tisztában vagyok vele, hogy ezért sokan hisztisnek nyilvánítanak, de mondok egy példát: egy ismerős (nő), akinek kb. ez lehetett rólam a véleménye emiatt, hasonló helyzetbe került. Nem kemó miatt -- más miatt, de ugyanúgy egyszer csak képtelen lett lenyelni a gyógyszert! Egyből rohadtul megértett engem, és hozzám szaladt vigaszért. No comment.
...és hányszor, de hányszor, hány apropóból jártam már így!
Tudom, menni kéne megoldani a problémát: kihúzatni ezt a fogat. De ez elindítana nem kevés dolgot... és ehhez nekem több százezer Ft kellene.

Bencét fél 2-kor elvitték, Szilvi elment vásárolni.
Istvánnal cseteltünk, majd telefonoztunk, és távránézéssel ügyködött a gépemen, amit kellett.
Sajnos, a hang sehogy sem jó, tök hang nélkül működik a gép. Ami ennél jobban idegesít, az a sok váratlan, kiszámíthatatlan lefagyás, amit ki szoktam várni, míg elmúlik... előbb-utóbb. Mert a sok húzós erőszakolt kikapcsolás, meg míg utána minden betöltődik, sokkal több idő lenne, ráadásul utálom, hogy a kikapcsolásokkal rongáljuk a gépet.

Tv-ben pendrájvról megnéztem az Elif hétfő-kedd-szerdai részeit, majd szintén innen a Sztárban sztár 6. évfolyamának 1. részét, amivel le vagyok maradva.
Este pedig a tv-ben az X-faktor 3. élőshowját néztem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése