2018. július 13., péntek

Műtét után otthon

Ma úgy beszéltük meg, hogy csak Dani megy anyámhoz. Segít, amit lehet.
Mondanom sem kell, hogy anyám egyáltalán nem fekszik, ugyanúgy éli az életét, mint ahogy szokta. Jön-megy bottal, anélkül vagy járókerettel, mikor melyik módszer a szimpatikusabb vagy elérhetőbb. De az emelést, cipelést és hajlongást milliószor elmondtuk neki, hogy NE csinálja. Természetes, hogy vannak azért dolgok, ami miatt muszáj lehajolni. Pl. a macska tálját lerakni vagy felvenni. Azt mindenesetre nem lehajtott fejjel csinálja. Kajája van, csak melegítenie kell.
Most a szilvaszedésen van a sirám, hogy úúúristen, mi lesz a szilvával. Merthogy ő szokta hetekig szedni... hát arról leállítottuk, úgyhogy Dani szedi a szilvát, ő locsolja a kertet, ő sepri a mindent elborító faepret...
Péntek 13. alkalmából észrevettem, hogy szent isten, 2-3 napi Félixe van Honestynek! Nem tudtam akcióról, de a macskát rohadtul nem érdekli, hogy van-e akció vagy nincs: ennie kell. Akkor is be kell vásárolni, ha teljes áron van a Félix! Mondtam többek között ezt Istvánnak cseten, aki később írta nekem, hogy a FN-ban nagyon jó akció van: a 12-es Félix 999, a 4-es pedig 399! Ez szuper.
Azonnal felkerekedtem: hátizsák, nagy szatyor -- muszáj vagyok valahogyan feltankolni!
Buszhoz mentem, azzal is jöttem -- lényeg, hogy mintegy 40 perc (!!) alatt megjártam a Tescót, igaz, tényleg nem voltam máshol benne, csak az FN-ben. Hat dobozzal sikerült vennem, három ment a hátiba, három a vállamon lévő nagy tatyóba.

Azért a nap folyamán háromszor telefonáltunk anyámmal.
Nem volt semmi probléma éjjel, amikor felébredt, tudta, hogy hol van és mi van; nem kezdett el bóklászni. A szemkenőccsel viszont nehezen boldogul... Már majdnem ott tartottam, hogy hát ha ennyire nem megy, kénytelen vagyok menni. Tény, hogy saját magának a kenőcs azért sokkal nehezebb, mint a szemcsepp. Nehéz úgy beletalálni az applikátorral a lehúzott alsó szemhéjba, hogy belemenjen vagy egy centinyi kenőcs...
Aztán kitalálta, hogy van egy kis állótükör, amivel tán meg tudja úgy csinálni, hogy lássa is, mit és hova...

Bencét délután elvitték.
Megnéztem a tegnapi Elifet és a BK-t, cseteltem legalább 7-8 emberkével, akik tudtak róla és érdekelte őket az anyám körüli téma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése