2018. február 2., péntek

Maciesküvős keresztszemes

Ma van a medvés akció; persze volt napsütés, ha nem is sok...
Én ugyan bele nem szólok, medve nélkül is úgy alakul az időjárás majd, ahogy akar...

A hímzésnél a fehér kontúrt is elkezdtem már tegnap, ma pedig folytattam. Ez nem olyan látványos, pedig kétszálas, de alig-alig látható a hímzésben. Mindegy, rend a lelke mindennek, én meg szoktam csinálni mindent úgy a hímzésekben, ahogyan az utasítás szól.
És... hihetetlen, de egyszer csak készen lett! Ha jobb az erőnlétem, biztos táncot lejtettem volna!:)
Mindegy, szerintem nagyon szép lett. Ezennel ki is fogytam a hímeznivalóimból. Van ugyan félkész állapotban egy nagy, több évvel visszamenőleg óta, de az nem kongré, hanem sűrű szövetanyag, azon tényleg rendesen van vaklálnivaló, és az egy Mucha-kép... Szóval lehet, hogy visszafanyalodok, ha hímzésileg ki leszek éhezve.
Vizes ruhán át kivasaltam a hímzést, s végre készen is állt fotózásra.:)


Közben megérkezett István utalása és a postás is csengetett -- megjött a "gyesem", azaz a 22800.
Képes voltam rávenni magam, hogy neki is tökfedő nélkül nyissak ajtót. Nekem is szoknom kell, és ő is hadd örüljön...:DDD

Szaggattam két tojásból nokedlit, és kiolvasztottam egy 5 alsócombból álló fagyasztványt, természetesen paprikásnak csináltam meg. Ebből mindig jót tudok enni -- és Haramia is.
Megnéztem az Elif 101. részét.
Szilviék bementek az iskolába, megkérdezni a házikat, meg hát megkapták a félévi bizonyítványt!
Bencusnak három négyese van, a többi ötös és példás.
Jó az. Én tudom, mi meló van emögött, ami nem a gyerek értelmi szintje miatt van, csak a többszörösen maximális mennyiségű házi feladatokra, szinte alig teljesíthető rengeteg elvárásra és néha bizony igencsak értelmetlen és felesleges szankcionálásra értendő.

Este BK, majd Gyilkosság receptre c. krimi.

3 megjegyzés: