2018. február 22., csütörtök

Háziorvosnál

Bence ma már ment iskolába. Na nem mintha a takonykórból pár nap alatt gyökeresen ki lehetne kászálódni, de ilyen alapon a gyerekek zöme egyáltalán nem járna iskolába... Alapszinten feszt taknyos nagy részük.
Ma a blogpótlással utolértem magam, teljesen naprakész vagyok.
Az a baj, hogy mire ezzel megelégszem és vállon veregetem magam, úgy tűnik, szempillantás alatt megint eltelik két hét, amit hüledezve veszek tudomásul, és már megint pótolhatok.

Honestyt fésültem, s végre sikerült csimbókot likvidálni. Jó irányban feküdt, sikerült az akció finoman, gyorsan; úgyhogy megszabadítottam a bundáját pár nem kívánatos góctól is a tompora környékén.

Lesúroltam a tűzhelyet zsíroldós cuccal, ez is igen eredményes lett.

Délutánra összeszedtem magam és elmentem a háziorvoshoz. Nulla fok körül volt az idő, hideg széllel. De így is örüljek, hogy nem esett semmi.
Érdekes, lépten-nyomon olvasom, hogy bárhol is havazik -- hát, nálunk ha esik valami, az leginkább eső vagy havaseső. Ha némi hó esik, fél napig sem marad meg, ezen a télen a télfotózás sem inspirált még látványilag sem; egyszerűen alig volt némi hó, ami akadt, el is tűnt.

A rendelő várójában most nem voltak annyian, mint a múlt héten, de ott lennem is annak csak annak töredék idejéig kellett. Ugyanis érkezésem után Juditka kb. 5 perc múlva kijött, ilyenkor szokta szétdobni a már megírt recepteket, és beszedni az új betegektől a cuccost. Jeleztem neki, hogy már meg is jött a végzés a rehabtól, odaadtam a levelet. Átnézte, és ideiglenesen most nála lesz a levélnek az a része, amely az idézésemet tartalmazza. Megbeszéltünk pár dolgot, és hogy kb. a jövő hét vége felé jöjjek. Mostantól fogják összeállítani a háziorvosi repertoáromat, amit majd vinni kell a bizottság elé. Van ennek konkrét neve is, nem rövid; de pont azt a papírt vette el Juditka... persze vissza fogom kapni majd.
Be sem kellett menni, úgyhogy el is jöttem -- ezen is túlvagyok.
Bementem az ottani Coopba, vásároltam, ami kell; majd hazaporoszkáltam.
Addigra Szilviék is hazaértek az iskolából.

Olvastam, neteztem, játszottam, Elifet néztem. Este pedig a BK-val, és később, éjjel a Míg a gyanú el nem választ c. amerikai krimivel szórakoztattam magam.

1 megjegyzés: