2018. február 20., kedd

Megjön a végzés

Ma is blogpótlásokkal foglalkoztam sokat.
Főztem krumplipürét, és jó fűszeresen összegyúrt apró fasírokat sütöttem.
Már sültek a fasírtok, főtt a krumpli, mikor postáscsengetés hangzott.
Tényleg ő volt, s vele nagy meglepetés: már meg is jött az RSzSz-től a hivatalos ajánlott levél! Jó vaskos. Lányos zavaromban nem jutott eszembe a személyi igazolványom száma, pedig jó ideje már elvileg megjegyeztem és tudom is használni. Ez a postás meg elfogadja bemondásra is, nem froclizik tízszeri személyes iratátnézéssel-forgatással, adatok kikérdezésével, rám nézve való képi ellenőrzéssel stb., és hogy még a liftből is visszalép, hogy még egyszer hadd nézze már meg. Az előző postásunk ilyen volt, már féltünk tőle, az ember úgy érezte magát, mint valami bűnöző. A pénzt is háromszor visszakérte megszámolni... sőt, Szilvinek nem adta oda a gyerektartást, mert a küldeményen nem volt ott a Kovácsné, Szilvi meg még nem tudott áldozni rá, hogy levetesse a nevet, pedig nem jókedvéből hordja. Az mindegy, hogy évek óta idejárt és ismerhetett bennünket, akkor sem lett lazább; meg az is mindegy, hogy a lánykori név a lakcímmel együtt véletlenül egy az egyben stimmelt. Rend a lelke mindennek elvégre. Akkor emiatt még ráment 3 hét, mire Szilvi valahogy el tudta intézni, hogy megkaphassa a pénzt, és ez az egész úgy pont karácsony előtt kezdődött!...
Gondolom, sok volt ezek miatt a panasz, nem mindenki tűri az ilyeneket csendben, mint mi -- lényeg az, hogy egy idő után más postásunk lett, és nagy hálával tölt el mindig is bennünket, hogy normálisan végzi a munkáját.:)
Na igen, csakhogy most olyan váratlanul ért a dolog, hogy hirtelen se kép, se hang, nem jutott eszembe a szám; úgyhogy elő kellett kapni a személyit.
A végzés lényege, hogy március 8-ára, reggel 8-ra vagyok hivatalos a bizottság elé járulni.
Naná, hogy nőnapkor, elvégre beadni meg Valentájn-napon sikerült...:DD
Egyébként 04. 15. van megjelölve ügyintézési határidőnek, illetve 60 nap. Hát ez kb. annyi.

Délután Elif-nézés, tápivás, este BK, majd éccaka megnéztem a Gyilkos félelem c. amerikai thrillert.

1 megjegyzés: