2017. augusztus 5., szombat

Vegetálás

"A nemzetközi helyzet egyre fokozódik." Azaz a hőség.
Párszor kinéztem ma az ablakon: sehol egy lélek a parkban, játszótéren. Délután már a boltok felőli oldalon sem. Mindenki fedezékbe húzódott.
Szilvi Bencével délelőtt elment az iskolai vásárra. Én sajnos, nem vagyok menőképes. A kiszámíthatatlan hasmenés és az instabilitás miatt egyelőre rá se tudok gondolni, hogy el merjem hagyni a lakás közelségét. Kértem, hogy hozzon nekem egy egyes szemüveget (másfeles kéne, de itt csak egész számosak szoktak lenni, és van ugyan egy, de mindig keresem... ha kettő lesz, talán jobb lesz a helyzet) és egy nagyítót. Ez utóbbi a színezéshez kell, mert azon felül, hogy sok-sok türelmet igénylő "játék", azért elég szempróbáló munka az. Elég sűrűn repked is a szemem, meg káprázik; no, ilyenkor nem árt a nagyító, hogy meddig tart egy kis mütyürke kifesteni való részlet határa.
Sikerült is.

Koma elküldte a hamarosan megjelenő antológia pdf-jét, amelyet át kellett néznem. Tökéletes, nincs benne hiba. Még ma utaltam a rám eső szerzői részt.

1-kor elvitték Bencust a legnagyobb hőségben.

Délután baglyot színeztem, egész jól haladok vele a dögmeleg ellenére, persze ventilátor nélkül szerintem rég dögrováson lennék, hiába csak a 32 fokos levegőt keveri, mégsem mindegy!
Megnéztem közben az annak idején sokszor látott Mrs. Doubtfire-t, mely egyértelmű családi tetszésnek örvendett mindig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése