2017. augusztus 27., vasárnap

Köszöntés -- vasárnap

Istvánnak
nagyon boldog
szülinapot kívánok!



Ma szándékosan elfoglaltam magam a nettel, filmekkel.
Istvánt köszöntöttem a lehetséges előfordulási helyeken, plusz elektronyos képeslap meg ilyesmi.
Küldött nekem két letöltött filmet, melyeket meg is néztem. Egy klasszikus stílusú régi krimit, A mesterdetektívet néztem, valamint a Kedvencek temetője 2.-t.

Este Dani jött, aki vett nekem a Tescóban egy egyrétegű clima-star high-tech, mikrokapszulás paplant.
Én ugyanis azon kevesek közé tartozom, aki élete első paplanjával takarózik még mindig, 55 éves biztos megvan. Már szanaszét foszlik mindene, oldalt nem tudom, hányszor körbevarrtam már kézzel. Az a hagyományos selyemhuzatú steppelt paplan, aminek már folytonossági hiánya is van, és nemcsak varrásnál. Én ugyanis esküdtem rá, hogy nem kell nekem másik, mert az enyém a legjobb paplany. Ez onnan ered, hogy amiket később vettünk, láttam, hogy sokkal könnyebb fajsúlyúak, még ugyanilyen selyemhuzatú steppeltek, de pehelypaplanok, könnyebbek, és feszt összevissza vannak reggelre a huzatban -- na, az enyém, a jó kis súlyával abszolút feküdt a huzatban, soha nem kellett vele kínlódni, nem gabalyodott össze stb. Meg voltam győződve, hogy a gyerekkori paplanyosom végigszolgál engem.
Most, miután látom a különbséget használattal, hát tudom, hogy tévedtem: ez az új paplan nagyon szuper, kár lett volna nem megismerni. Pihekönnyű és mégis tartja a meleget, iszonyú kényelmes. Számomra a legfontosabb kérdésben is helytáll: NEM mászik el összevissza a huzatban -- tehát a régi paplanyosom ebből a szempontból is ki van, szegény, ütve.
Még aznap este ágyneműt cseréltem és az új paplant húztam fel. Rendkívül jó érzés volt benne aludni!
Ez egyébként Dani részéről a szülinapi ajándékom.:)

2 megjegyzés:

  1. Utólagosan is boldog szülinapot kívánok Istvánnak! A paplant meg használd egészséggel!

    VálaszTörlés