2016. július 23., szombat

Szilvi új takarója anyám keze munkájával

Tudjuk, hogy anyám csak, mióta a gyerekeim megvannak, mennyi pulóvert kötött nekik és nekem is, unokahúgaimnak és sógornőmnek, sőt magának, de még a szomszédasszony barátnőjének is, aki már 10 éve, hogy meghalt szegény.
Most sem unatkozik, soha senki azt ne higgye. Most is már pár nap múlva a szülinapjára vitt 5 könyvön túl volt, most névnapjára 7-et vittem neki, de egyébként, ugye, kicsit átjáróház is, azonkívül naponta kertészkedik, rengeteget olvas, néha tv-zik, valamint köt és horgol.
Eszméletlen. Nem bírunk tétlenül lenni, ez családi vonás amúgy.
Lényeg ennyi bevezető után, hogy bár Szilvi kapott már tőle egy ágytakarót, mely nagy ágyfelületre is jó, most pedig egy takarót, melyeket maradék fonalakból (én is elvittem neki itthonról anno az összes maradék fonalamat, mert régebben én is imádtam kötni és horgolni...). Úgy sajnálom egyébként, hogy akkor még nem volt ilyen magától értetődő a fényképezés, mert szerettem volna lefotózni az összes pulcsit, amit anyám, majd én készítettünk. Meg az összes hímzést is, de már erről, sajnos, lemaradtunk.
A filc alapanyagúakból én magam legalább 10-et ki kellett már hajítsak, mert beleette magát a moly és egyszerűen szó szerint lyukasra ette azokat...:((( Belegondoltam abba a sok óra "művelésbe", amíg csináltam azokat... brrr. Na, ezek is olyan elpazarolt időszerű mozzanatok az életemben, melyek rengeteg, ezek szerint tök felesleges idejét mással tölthettem volna.
Lényeg, hogy most Szilvi kapott egy új takarót maradék fonalakból, melyet az én ágyamon fotóztam le, ráadásul Honesty egyből magáévá tette.
Szóval itt van a 3 évvel ezelőtti, amit Szilvi először kapott tőle, ágytakaró:


És itt van a mostani, ez takaró, amit pedig most. Picit irigylem is érte a saját jányomat...


Még?

2 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes anyukád! Ráadásul nem is lehet kis munka egy ilyet megcsinálni! Hasznos is és örömet is szerez vele...

    VálaszTörlés
  2. Hű, de jók ezek a takarók! Nekem különösen az első tetszik! Jó kis meló lehetett! Nem is tudtam, hogy anyukád is köt. Nagyon ügyes! Tudod, anno anyám is rengeteget kötött, de mióta hiányzik a középső ujja, már nem tud úgy, meg most már nem is bírja a szeme.

    VálaszTörlés