2016. július 16., szombat

Q betűs kihívás

Megint majd' egész nap esett az eső, egész előző éjfél előttől.
Engem tényleg nem zavar, sőt, sokkal jobban érzem magam, mint ha hőség van.
Kint 13 fok volt reggel, de később is csak 17-ig emelkedett.
Most csupán azért zavart, mert szombat lévén lett volna még valami megmozdulásom: 19-éig van ui. a FN-ban 370 Ft-os, 4-es Félix tasakos akció, de nekem nincs pénzem.
Istvánnal megbeszéltem, hogy mivel nem jött be a karácsonyi fülbevaló, eladhatom-e, ő azt mondta, hogy természetesen... Ez ui. pici, vékony karika és nincs rajta kallantyú... az embernek el kell hajlítania, és akkor még gyűrje be valahogy a fülcimpáját, s ha ez netán sikerül, akkor még találja el a lyukat... na, ez nekem segítséggel sem ment volna, nem beszélve arról, hogy nem vállaltam, hiszen még a régi, elhagyott kallantyúsat sem egyszerűen sikerült nekem kivenni, amikor ki kellett. Mert azt nem garantálom, hogy sose többet nem kell kivenni, szinte kizárt. Szerintem tévedésből vagy megtévesztésből hirdették a neten (ez ui. egy pesti bolt!) felnőtt fülbevalóként, ez max. gyereknek jó, de szerintem a be-ki küszködést egy gyerek sem bírná elviselni.
A régit is ki kellett venni minden műtétemkor. Ki kellett venni, mikor a fejfájás-szakrendelés beutalt agy-CT-re... és még azzal is leszidásig kínlódtam, míg ki bírtam venni. Ezt meg, ha egyáltalán sikerülne felküzdenem, akkor sem tudnám többé kivenni. Műtét kellene hozzá. -- Szóval ott tartottam, hogy eldöntöttem, hogy sajnos, mivel úgysincs továbbra sem fülbevalóm, megpróbálom eladni a tescós ékszeresnél, és abból veszek macskakaját.
De ez az eső miatt nem jöhetett létre, mert mikor belegondoltam, hogy ernyőzni kell, csepegve kell bemennem egy illusztris éxerboltba, ott végigvárni, míg minden elintéződik... aztán jól bevásárolni Félixből és ernyőt tartva hazacipekedni, na, ezt nem vállaltam be. Utánaszámoltam, hogy még 4-5 napra van mit adnom a macskának Félixből. Bár vasárnapi nyitvatartást sehogy nem tudtam a tecsónál megnézni, feleslegesen nem megyek. Úgyhogy majd csak hétfőn...

* * 

Délelőtt net, délután-este munka. Már nem sok híja van.
Bencust elvitték este 6-kor.

* *

Olvassunk Q betűs íróktól!
luthienlovemagic kihívása, 24. voltam rajta.


Sziasztok!
Először is átvettem a kihívást, mert a gazdája elhanyagolta. Innentől engem kukacoljatok.
Másodsorban azt az információt kaptam, hogy az eredeti szöveg szerint egy olvasás kellett. A szöveget tehát visszamódosítom az eredetire.
A feladat valamelyik Q-s írótól, költőtől olvasni 1 könyvet. Kihagytam azokat, akiknek enciklopédiája, szakkönyve, régészeti stb. könyve van csak, illetve a mangákat. Csak regényt, novellás kötetet, verses köteteket és a mesekönyveket hagytam meg.
Elfogadom mind az Q-val kezdődő keresztneves, illetve Q-val kezdődő vezetékneves szerzőket is.

Nekem a meghatározott intervallum óta egy Q-s írónőm volt, de annak elhoztam 7 könyvét. Ebből 3-nak, bár nem kérték, de szöveges értékelése is volt. Egyébként ő az egyik írónő, aki anyámnak kedvence.:)
    Amanda Quick: A bajkeverő 
    Amanda Quick: Becsület 
    Amanda Quick: A szerető 
    Amanda Quick: Kissé gyanús 
    Amanda Quick: Ne nézz hátra! 
    Amanda Quick: Légyott 
    Amanda Quick: A gonosz özvegy
Estére már jött is a 282. plecsni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése