2016. július 17., vasárnap

Esős vasárnap

Ma kiadós napom volt, és kisebb-nagyobb megszakításokkal ma is esett az eső...
Nem is volt szinte forgalom sem az utcákon, a lift is meglehetősen csendben volt.
Délelőtt netezés, az éjjel bepótolt legalább 6 új bejegyzés átnézése, javítgatása, képpótlása.
Normális főzés, mert most, hogy nincs 30 fokon felüli hő a konyhában, most végre lehet. Még majdnem hosszú bemcsit kell venni, hálisten.
Délután Szilvi jól járt, mert elég korán átadtam a helyet -- s a főzés közben az egy heti szokásos gyógyszerkiosztás is mindig vasárnap délután történik a gyógyszeres "komódba", s ráadásul Bencét sem ma hozták haza.
Úgyhogy igen korán elkezdtem a reményeim szerint ma mindenképpen befejezendő munkát.
Kicsit pofára estem, mert ez a része új. Ergo még nem volt olvasva, így nyilván sokkal több hiba volt benne és sokkal alaposabb figyelem kellett hozzá. Már majd beszakadt a hátam, mikor este 9 körül befejeztem.
De befejeztem a kb. 270 oldalt!
Szilvi 10 előtt átadta a helyét, addig kiegyenesítettem a hátam Honesty mellett, de figyeltem rá, el ne aludjak, szó se lehet róla!
Közben "helyrejött" kicsit a költőhölgy, akivel a 6 szavas verselést "játsszuk", és kért tőlem szavakat. Naná, hogy adtam (legfeljebb nem értette, miért csak 6 óra elteltével a kérése után adom -- hát mivel nem ültem itt!... --, és ő is adott. Gyorsan írtam verset, ő is írt az enyémre. Aztán megírtam a magam szavaira is... aztán megint küldtünk egymásnak 6-6 szót, és én megint csak megírtam az övét. Szóval hirtelenjében 3 vers született! Innen látszik az elvonási tünet. Kell, hogy valaki, valami inspiráljon, nem megy ilyen sok "csak úgy", magamtól -- bár rajta voltam, hogy ne süllyedjek vissza a nulla teljesítményre.
Naná, hogy közben a 4 szavasoknál és produkáltam vagy hármat, benne saját szavasokat is...
Közben még egy jó dolog ért: a Noémi írónő, akinek már több könyvét olvastam, most a 4. részét ajánlotta fel olvasásra mint törzsolvasónak (Moly-értékelésért cserébe is:) ), és el is küldte a pdf-et. Nagy örömömre!
Éppen gondolkodtam felőle még a múlt heti megjelenés után, hogy meg kéne venni, de most nem megy...
azért picit gondoltam rá, hogy hátha majd felajánlja, mint legtöbbször.:)))
Úgyhogy kész a munka, holnaptól lelkifurdalás nélkül olvashatom a tetralógiájának a 4. részét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése