2016. július 25., hétfő

Gyerekek ajándékai

Aranyosak voltak, kár hogy váratlanul termettek a hátam mögött Szilvi és Bence. Egy-egy kis ajándéktatyóval és egy fogós stabil kis műanyag, de igen masszív sámlival.:)
Szóval kaptam ám én tőlük ezeket, rendesen a névnapom napján:


Amiből a cicás puzzlét természetesen azonnal igyekeztem kirakni, aztán rájöttem, hogy látszik azért, hogy vagy 15 éve nem raktam puzzlét (leszámítva azokat a kicsiket, amiket Bencussal raktam -- de ez az 54 db-os is majd' egy órámat volt képes igénybe venni!). Szerintem Bencus lehet, hogy hamarabb kirakta volna. Mint tudjuk, az anyja egyszerűen zseni, imádja és reszket(ett) a puzzlerakásért, nem véletlen, hogy tizenéves kortól bő felnőtt korig mindig örömet lehetett neki okozni egy minimum 1000 db-os puzzléval.
Sok fotóm is van az elkészült puzzlékkal, csak most már pl. egyikünknél sincs annyi hely, hogy akár egy 1000 db-os is gond nélkül elférjen. Annak idején 4000 db-os volt a legnagyobb, amit vettünk neki, emlékszem, még a Metróból... egy karácsonyra, és a mi szobánkban volt egy akkora hely, hogy szűkön, de elfért, és így is ha nem rakta, le kellett újságpapírra rakott lexikonokkal takarni az egészet, mert Rebi, a nimfa imádta széjjelszedni, kicsipegetni, és akár felrepülni a darabbal a szekrény tetejére...
Különben sem lehetett elmélyülni rendesen a puzzlerakásban Rebi mellett, na.
Most ugyanezt a célt szolgálják a cicák. Kifejezetten azt hiszik, hogy az ő kedvükért folyik a tesze-tosza...
A Szilviék szekrénye tetején plafonig érnek az ilyen nagy puzzlék, melyek minimum 500, de inkább több darabosak. Lassan haladtunk felfelé, ezért van több 1000-es, vannak 2-3-4000-es cuccok is. És Szilvi mind kirakta. Nem mondom, a 3-4000-essel elbíbelődött több hétig, nyári szünetben. Képes volt itt hasalni nálunk az egyetlen kiférős helyen, az erkélyablak előtt, mely olyan szempontból is jó hely volt, hogy világos.
Na, ezzel az 54 db-ossal 1 óra alatt nem igazán vagyok büszke, de elég is nekem ennyi.:)


A kis tájkép, tüsis felakasztható gumibagoly és egy pár cicás csat már felmentek dísznek fali részekre, a sámlit meg már bőszen sikerült felavatni. Ilyenjük van nekik is, csak fehérben, és napi szinten használják (pl. Bence alapból viszi magával fürdésnél, arról száll a nagykádba meg ki. De már többször én is kölcsönkértem, egyébként 120 kiláig elbír embereket és stabil; nem beszélve arról, hogy néha 20 centi magasítás is pont elég, hogy ne kelljen mindenért a labilis puffra állni (lásd, tavaszi puffról-asztalról való hanyattesés), vagy elővarázsolni a szobalétrát a legóként bepakolt előszobai beépítettből.

Dani is eljött aztán hétfőn, kölcsönös felköszöntésre. Mi mindketten most köszöntöttük fizikálisan -- Szilviék sokféle hasznos dolgot vettek neki, amit ő nem vesz meg magának, de imád, pl. Nesquick kakaópor, meg olyasmi, amiket tudjuk, örömmel elhasznál, ezeken kívül 3-féle piperedolgot kapott.
Én pólót, ezerzsebes-cipzáras keki színű vászonmellényt és egy üveg jóféle bort adtam neki. Azóta már jött is hozzám e pólóban, és mondta, hogy tök jó. A mellény nyilván nem 35 fokban tanácsolt hordozásra.


Én is kaptam tőle a közben kipurcant, legalább 30 éves asztali lámpám helyett egy ledes újat. Kis csinos és van a lámpán 2, az égőn 5 év garancia...


Ezenkívül még adtam neki előre bedobozolt-csomagolt kajákat, ő meg hozott szennyest, úgyhogy kvittek voltunk.:))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése