2016. július 18., hétfő

Aranyér' macskakaja

Hétfőn írtam pár szót Valinak, hogy kész a melódia.
Aztán más dolgom volt, legközelebb csak délután néztem rá a netre, mikor is visszaírt, hogy kedden munka után érte tud jönni. (Ekkor tudtam meg Ervin halálhírét is, mely hosszú időre letaglózott...:( )

Na de még délelőttnél tartunk, tehát terveim szerint, több napja való erős fejtörés után, miszerint honnan kellene pénzt szerezni, elhatároztam, hogy eladom azt a nagyon pici szimpla kis karika fülbevalót, amit karácsonyra kaptam volna Istvántól. Természetesen megbeszéltem vele. Miután tényleg használhatatlan -- a neten a képen kicsit stabilabbnak látszott azért --, nincs rajta kallantyú sem, egyetlenegyszer, még segítséggel sem sikerült beraknom a fülembe. Akkor meg minek álljon itt, gondolván, macskakaja kell, mert a FN-ban csak holnapig akciós a 4-es Félix, és hát rohadtul nem tudok venni!
Szóval készültem, pakoltam egyenest a Tecsóba. Később Szilvi közölte, hogy jön ő is velem -- egyébként ez érthető, ő még fiatal lenne, még sincs szinte semmi szórakozása, mondjuk, azért is, mert nem is nagyon igényli. Így volt már ez tinédzserként is, nem volt nagy barátnőzés meg haverkodás, bulik, kimaradások miatt soha az életben nem kellett aggódnom. 19 évesen volt az első fiú is... (utólag már nem csak én, ő is azt mondta, hogy "de minek").
Szóval míg más üdülni, nyaralni, éttermekbe, bulizni, akármicsinálni jár, mi sétálni megyünk, fotózni és nézelődni.
Úgyhogy jött velem a Tecsóba. Bár már volt bérletem, de hogy jött velem, így természetesen én is gyalogoltam.
Először bementünk az ottani DM-be sajátmárkás deókért és C-vitaminért...
A tecsóbeli külsősori elit ékszerboltban, ahol mindig van felvásárlás is és már sok régi cuccot is eladtam ott, lemérte a hölgy a használatlan, csilivili kis fülbevalót, és közölte, hogy 7 cent. Ezt később hamar fel is fogtuk, főleg, hogy mellétette: NINCS 1 gramm se. Hát, ahhoz képest, hogy az oldalon 10 ezer Ft-okért árulgatták ezt a kis karika fülbevalót, ez nagy átvágás volt. Szilvivel meg is állapodtunk: ez valószínűleg kb. pirszing. Orrba, köldökbe stb. Egy felnőtt fülcimpa nem fér közé, de gyereké se nagyon, pláne, hogy a gyerek nem fogja fel a nyugton maradást. Kallantyú sehol, tehát az egészet oldalra ki kell fordítani, hogy valahogy középréselje a paraszt a fülcimpáját, aztán még a lyukat is el kell találni. Ezt végiggondolva -- bár EZ SEM sikerült egyszer sem! -- arra jutottam, hogy na, én ezt nem kínlódom végig, mert ha véletlen bemegy, akkor ha egyszer majd ki kell venni (sosem lehet tudni, műtéteknél, agy-CT-nél nekem mindig ki kellett venni!), az csak műtéttel sikerülne, sok-sok leb*cással, úgyhogy nem. Én már rég sejtettem, hogy szegény Istvánt ezzel rohadtul átvágták, ha valóban annyiért sikerült eladatni nekik (ez elvileg egy bolt!), mivel használhatatlan... Ráadásul ennyi, amennyi. Na, kaptunk is érte 4340 Ft-ot!
Vazze, csak úgy mellékesen: ami fülbevalót 1990-től az epeműtétem utánig, tehát 2014 nyaráig hordtam, és egyik fele elveszett... kerestem, kerestem hónapokig, majd fél év múltán azt a felet eladtam 5600-ért!!!, hát akkor sejthető az átverés.
Ebből a 4340-ből vettünk 12 db 4-es Félixet. Még kipótolva pár kifogyott, szükséges dolgot, aztán máris nagyobb volt a ráfizetés -- hipp-hopp, észre sem vettük, hogy volt valami fülbevalónk.:(( Sz@r ügy. Mondjuk, ha én veszem meg a fülbevalót, illetve rám van bízva, én már ott meglátom, hogy ez nem jól van így, mert semmi nem stimmel. A 0,7-hez a 10 ezer... aztán minimum legalább kallantyús lenne, letojtam volna, hogy milyen minimális. Én meg még aztán is megkérdeztem Istvánt, hogy tényleg ennyi volt-e. Nem csak azért mondta, mert én úgy tudtam a honlap alapján, aztán nem akarta már megmondani, hogy valójában feléért sikerült venni... De nem. Tényleg annyi volt, és felnőtt_ fülbevalóként_ árulták.
Ha én vettem volna és meglett volna a blokk és helyben lettem volna... minimum valami jegyzőkönyv vagy valami, ha már kártérítést egy "én" sose kaphat.
Mindenesetre sajnálom azt a régit. Sose lesz többet olyan. Mert kicsi volt, karika és egyszerű volt, nem akadt bele semmibe, és csak nagyon ritkán kellett kiszedni. Nem zavart, mégis feldobta az ember képét...
És emlékszem, akkor 1990-ben az volt 6000 Ft. Ezt onnan tudom, hogy véletlen egy mosásnál megleltem a blokkját attól, akitől egy karácsonyra kaptam.
Aztán persze néztem, hogy akciós a keret nélküli, amúgy is ócsó 13x18-as képkeret. Persze üres volt a fakk.
Persze néztem volna még lefűzhető "gatyákat" -- nincs. Vagy nem megközelíthető. Mert az írószerrészlegnél el volt kerítve az üzletrész, mert tanévkezdés előtt, gondolom, így szokás.
Mindegy, a macskáknak (Honestynek elsősorban, hisz övé a Félix) lett kaja. Ne legyünk nagyravágyóak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése