2016. július 19., kedd

Kerékpáros kihívás

Kerékpárral a könyvekben
AnneDurko indított kihívást. 176. résztvevő voltam.


Korábban volt ilyen kihívás, de most úgy gondoltam, hogy újjáélesztem, hogy megint legyen lehetőség biciklis plecsni elnyerésére. :)
Feladat:
– Nyomj rá a Részt veszek gombra.
– Olvass el egy könyvet, aminek a borítóján vagy a címében vagy magában a történetben szerepel bicikli.
– Linkeld be az olvasási linket (én és a könyv link is jó). Értékelés nem kötelező, de örülök neki.
Ha minden rendben, megy is a plecsni.
Amennyiben a könyvben szerepelt a bicikli, hozz egy idézetet is, amivel igazolni tudod. Elfogadok biciklit, kerékpárt, bringát, minden más szinonimát, de az a lényeg, hogy ne motoros dologról legyen szó. Tehát pl. a motorkerékpár nem játszik.
Olvasásokat csak a kihívás kezdete utáni dátumtól (2016. 04. 27.) fogadok el.

* *

       Gwendoline Welsh: Biztonságos hely
című könyvével jelentkeztem, melyet nemrég olvastam. Természetesen szöveges értékeléssel is miért ne rendelkeztem volna.:)

Idézetet hoztam, mivel a címben, valamint borítón nem szerepelt a jármű, de belül viszont igen.
"Még egy jó tanács: amint az anyagi lehetőséged engedi, szerezz be magadnak egy kerékpárt. Autóval nem lehet az utcában parkolni, garázs sincs a házhoz, viszont a buszmegálló eléggé távol esik. Célszerű biciklivel közlekedni errefelé. Ritkán jár a busz, így nem vagy kötve a menetrendhez. Van a kert végében egy bódé, találsz ott néhány rozzant kerékpárt. Amíg nem tudsz beszerezni sajátot, addig azok közül használhatod valamelyiket, csak kissé ki kell pofozni. 
– A többiek is kerékpároznak? 
– El tudod képzelni a hatvanas könyvelőt, amint teker haza este a sötétben? Vagy Nancyt, amint éjszakai műszakból inaszakadtan kerékpározik félig alva? – nevetett Glenda. – Nem, senki sem biciklizik."

Megérkezett érte a 283. plecsni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése