2016. július 29., péntek

Szilvi toborzója

Szilvi pénteken 9-re volt híva a toborzóra, ahova elment Bencével. Mivel nekem aznap volt a temetés, akkor sem tudtam volna Bencére vigyázni, ha történetesen Bence nem akar okvetlen az anyjával menni.
Az ún. hadkiegre kellett menni, a Péterfiára.
Volt beszéd, valamint filmvetítés, hogy mi várható azoknak, akik a bevonulás mellett döntenek.
Nem valószínű, hogy sokan amellett döntöttek volna, elég magasak az alkalmassági feltételek is azért, pl. 3,5 km futás, úszás... fogászati rendbenlét -- ezek már nálam, mondjuk, eleve kizárttá tették volna már 30 éve is a dolgot. Futni még 400 m-t sem tudtam lefutni soha, még diákkoromban sem a tachycardiám miatt. Meg mondhatják nekem, hogy pl. rosszul szedem a levegőt, esküszöm, akárhogy szedtem, mintha kést forgattak volna a vakbelem helyén. Úszni soha nem tudtam, fogam szinte soha nem volt rendben...
Szilvi úszni tud, de futni ő sem valószínű, hogy akár 1 km-t is le tudna futni, sosem volt erőssége neki sem (tüdő, azonnal elkezd köhögni), és neki ugyan ezerszer jobb foga van, mint a szüleinek, de azért 35 éves korára az ő bölcsességfogainak sincs már meg szinte a koronája, és a gyökerekre ránőtt az íny... azokhoz meg nem mer hozzányúlatni, míg nem muszáj. Egyébként egyetlen foga nem hiányzik, nincs betömve egy sem, mázlista. Na igen, ő már születésétől kapta a D-vitamint. Előbb injekcióban hozták ki 6 hetente, utána meg bölcsis korától talán heti kétszer kapta a kis bogyót. Én ennek tulajdonítom, hogy nekik már sokkal jobb lett a foguk, mint a mieinké volt! Mert ha valaki, én már gyerekkorom óta tudom, mi a fogfájás, éjszakákat nem alvás és 16 éves koromra már vagy 5-6 állandó fogam hiányzott... Sok-sok szenvedés volt mögöttem e téren már gyerekként is.
A Danié nincs olyan jó, mint a Szilvié, de magasan felülmúlja a szülőkét, és Daniban az a jó, hogy hihetetlen, de azonnal megy, ha probléma van! Ez nagyon ritka! Tehát vannak tömött fogai, de még mind megvan neki is!
Szóval a lényeg az volt, hogy miután ezt végighallgatták és -nézték, alá kellett írni egy jelenléti ívet, és el lehetett jönni.
Azt, hogy a ténylegesen -- saját szemmel látott és ésszel értelmezett -- "fenyegető", ijesztő levél tartalma szerint valóban igaz lesz-e, hogy a munkanélküli nyilvántartásból kiveszik, amennyiben nem vállalja, azt nem lehet tudni, mert azóta többször exkuzált már a belügyminisztérium ésatöbbi. Ez a fenyegető stílus kifejezetten a helyi kormányhivatalok ügylete volt, a belügyminisztérium szerint ők ilyet egy szóval nem mondtak...
No mindegy, nem tudjuk, mi lesz.
Veszteni nem fog semmit, csak 3 hónapra kiesik a nyilvántartásból, ugyanis a pénzt már rég elvesztette azzal, hogy nem írta alá az 1 év közmunkát napi 8 órában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése