2014. július 17., csütörtök

Tv-javítás névnapra...:)

Másik névnapi pénzajándékom a már 2-3 hónapja rossz tévém megjavítására irányult.
Nem volt ez nekem létszükséglet, mert mint tudjuk, igazán nem vagyok egy nagy tévés. Amit meg akartam nézni, másnap általában megnéztem a csatorna netes oldalán. A Szulejmánt István küldte el letöltött állapotban az adás másnapján, így legalább reklámok nélkül nézhettem végig...:)
Ráadásul közbejöttek az orvosi, kivizsgálásos dolgok és a műtét, amikor valahogy kisebb gondom is nagyobb lett volna még akkor is a tévénél, ha netán felvet a pénz.
Ettől függetlenül utána már csak mondogatták a "szeretteim", hogy mégiscsak jó lenne megcsináltatni. Ráadásul én is szeretem, ha rendben vannak a dolgok...
Oké. Utoljára 8 éve volt dolgom a tv-szerelőnkkel, most szembesültem vele, hogy izé, hát nincs is meg a telefonszáma. Na nem baj, itt volt a műhelye a lakótelepen, anno azért is választottam, valamint ott is lakott, meg aztán vitte-hozta a tévét, gyorsan, precízen dolgozott, nem drágán -- szóval minden okom megvolt rá, hogy őt keressem.
Természetesen mikor személyesen elmentem a helyszínre -- kétszeri bóklászás volt, mert egyszer nem tudtam bejutni, de gyanús is volt, mert nem volt kint cégtábla... --, kiderült, hogy nem lakik már ott, mert meghaltak a szülei és odaköltöztek; a műhelye sincs már itt meg. Viszont az egyik barátságos lakó meg tudta adni a telefonszámát, mert amúgy tudomása szerint még ugyanúgy szerel.
Ezután letakarítottam a tévét és környékét, hogy mégiscsak frissen legyen szolgálatra kész...
Másnap felhívtam a jóembert, összejött a dolog -- délután már 5 előtt jött is, még hamarabb, mint mondta. Elmeséltem neki, hogy mi volt a szitu -- hogy kikapcsolt, ún. készenléti állapotban éjszaka kiverte a szobához tartozó biztosítékot (akkor fogalmam sem volt, hogy mi verte ki!), ami számomra másnap lett nyilvánvaló, mikor este kapcsoltam volna befele, és még a készenléti led sem világított.
Ezután megszabadítottuk a tévét kötöttségeitől, és már vitte is. Megbeszéltük, hogy másnap este fél 8 után hívjam fel, akkor meg tudja mondani, mi az ábra, érdemes-e javítani (hö!?!), és ha igen, mennyibe kerül.
Így is lett. Mikor másnap este fél 8-kor hívtam, mondta, hogy kész van, és következő nap 4 óra tájban tudja hozni! Meg is könnyebbültem...
Hozta is másnap pontosan (szerencsére mindkét alkalommal jó volt a lift), kipróbáltuk, természetesen jó volt, és igen szokatlan maga a látvány, hogy működő tévém van... Fizettem 4000 pénzt, hálisten, nem lehetett túl nagy baja...
Szóval... az e-könyvek és a tv-javítás névnapi ajándékaim lettek...
Köszönet érte szeretteimnek, akiknek ezekért hálás lehetek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése