2014. július 4., péntek

Dexter-kihívás

Drága Dexter
Anina89 kihívása, 21.-ként vettem benne részt.


Második hullámát élem Dexter-lázamnak, és a 6. évadot is elkezdték végre magyarul sugározni.:) Ennek örömére döntöttem úgy, hogy elkészítem ezt a kihívást.
Eddig 6 Dexter-könyv jelent meg magyarul, és a 7. fog megjelenni angolul 2013 szeptemberében.

Feladat: legalább 4 kötet elolvasása, továbbá mindegyikhez rövid szöveges értékelés írása. 
Természetesen az angol nyelvű olvasásokat is szívesen látom.:) 
Az olvasásokat 2013 áprilisától fogadom el. 
Amikor valaki végzett egy könyvvel,vagy mind a néggyel (lehet többet is olvasni), kérem a hozzászólásba beletenni az olvasási és értékelési linket. Lehet egyesével is hozni őket, vezetni fogom, ki hol tart.
Fel a bájosan véres kalandokra! Vigyázz, Kész, Start!

* *

Miután Dani jóvoltából fel lett figyelmem híva (magyarul csak szépen!) e sorozatra, az ő jóvoltából láttam 6 évadot Dexterből; mit ne mondjak, nagyon megragadott. Lélegzet-visszafojtva néztem a részeket...Nem egy szépirodalom, de nekem ez is prímán bejön, a krimi, a thriller, a dráma, főleg a lélektani vonatkozások hatnak rám. Így ezek után olvasni is akartam. A könyv azért más. Az alapmotiváció egyezik meg a fő cselekményvonulat is, de a mellékszereplőknél és az eseményeknél jelentős eltérések vannak. A könyv inkább a kettős személyiséget elemzi, boncolgatja, ott nyilván tökéletesebben végigvihető ez a szál, hisz gondolati téma; míg a filmben több a látványosság, a mozgalom, az izgalom. Lényeg, hogy az első 6 könyvet sikerült olvasnom tavasszal, ebből a következő néggyel és értékeléseikkel "neveztem be" a kihívásra.

     1. Jeff Lindsay: Dexter dühödt démonai 
     2. Jeff Lindsay: Drága, dolgos Dexter 
     3. Jeff Lindsay: Dermedt, dacos Dexter 
     4. Jeff Lindsay: Dexter darabokban 

Megkaptam érte a 182. plecsnit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése