2018. március 1., csütörtök

Elméleti tavaszkezdet

Szilvi ma tüdőgondozós kontrollon volt, órák hosszáig. Időpont itt sem jelent semmit.
Utána a városházára ment, mivel már múlt hét vége felé kapott sms-t, hogy elkészült a személyije, így egyúttal most ment érte.
Azután befizetett anyámnak is és nekem is 3-3 csekkünket.
Én orvoshoz terveztem menni délután, de elseje lévén várni kellett a postást, aki természetesen nem jött. Ám én ezt nem tudhattam, s mivel volt már akár fél ötös jövése is, így nem igazán ugrálhattam. Az orvoshoz menés meg hát végül is ráér, fő, hogy 8.-a előtt meglegyen.

Sokat leveleztem cseten, egyik kedves szerzőtárstól megtudtam egy kommentár nélkül beadott "emléke" megosztása által, hogy van neki e-könyve. Mi több, rámentem az e-book-oldalra, és kiderült, hogy 6 könyve van! Novellák, kisregények, mesekönyvek és egy kis verses is.
Nem győztem csodálkozni, és mivel érdekeltek volna, s csak párszáz forintosaknak láttam a könyveket, hát gondoltam, megrendelem őket. Igen ám, csakhogy valami hiba lehet a rendszerben, mert amikor kiválasztottam a könyveket és kijött a kosárban lévő összeg, akkor pluszban még annál duplán többet hozzáadott postaköltségként! Nem akartam elhinni, vettem már máskor is e-könyvet, azt neten küldik át, nincs értelme a postaköltségnek! Megcsináltam még egyszer az egész eljárást, akkor is ezreket kért volna pluszban postaköltségnél. Na, mondom, akkor szevasz...
Valahogy szóba is jött az ismerősömmel. Mondtam, hogy szívesen elolvastam volna, meg is rendeltem, de ez történt. Olyan aranyos volt, hogy kapásból felajánlotta, és mindegyik könyvének elküldte a pdf-jét! Rendesen, borítóval, kolofonoldallal, kész könyv gyanánt. Sokat leveleztünk egyébként is, más témákról is.
Mindenesetre az egyik könyvét még délután kiolvastam. Ariadne Swett: Dorina címmel. Este pedig A katica farsangja c. aranyos és mutatós mesekönyvét.
Megnéztem a Molyon, csupán ez utóbbi mesekönyv van a neve alatt. Jeleztem neki, hogy felviszem én Molyra a többi öt könyvét is, ez a minimum, ha már átküldte nekem azokat olvasni. Úgyhogy még este felraktam komplett két könyvét. Ilyenkor eltelik pár nap, ezalatt ellenőrzik az adatlapot, majd ha minden stimmel, jóváhagyják. Rengetegszer vittem már fel így könyveket, mindig megköszönik egy aranyos kis ajándékkal:


Este BK, levelezgetések cseten, játék, olvasás.
És mikor éjféltájban fürdésre szántam el magam: volt meleg víz! Éljen! Hétköznapi, de annál nagyobb örömök.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése