2018. március 18., vasárnap

Hó és fagy

Egy darabig havazott, majd dél körül kisütött a nap, és bármennyire fagypont alatt maradt a hőmérséklet, azért csak olvadt egy kicsit a hóból.
Ez a tény nem sok jót vetített előre a következő napokból...

Két mesekönyv akadt a kezembe még a gyerekeim kiskorából, elszórakoztattam velük magam, újraolvastam őket.
Lefagyasztott zúzát szedtem elő, megcsináltam gyors pörköltnek főtt krumplival.
Nem esett túl jól. Ha régen van lefagyasztva cucc, bármennyire kimosom, áztatom, érzem rajta a lefagyasztott hűtős szagot... Sajnos, egymagamnak sok volt, más meg nem eszi a zúzát. Macska sem. Úgyhogy előbb-utóbb a maradékot likvidálni kellett.

Megnéztem A szultána utolsó, kétórás befejező részét. Borzasztó volt, kemény, de jó film amúgy.
Dani jött, elvitte magával a tiszta ruháját. Egyúttal a hátizsákjába bepakoltuk az anyámhoz viendő cuccokat, lásd göngyöleg és száraz kenyér.
Később jött: anyám küldött rakott krumplit.
Mint elmesélte, anyámhoz menet egyszer, idefele jövet kétszer esett el biciklivel és a sok cuccal együtt. Még szerencse, hogy nem volt a cuccokban folyékony dolog. Bár törékeny volt benne, de megúszták... Szerencsére Dani is. Ő lazán fogta fel, poénkodva mesélte... Plusz ráadásként pl., hogy szombatról vasárnapra virradóra voltak valami "bulin", zenekaros társakkal, és mikor hajnali kettőkor jött haza biciklin, hát a megfagyott havon itt az István út elején a Mekinél jól eltanyázott. Utána pár percig pihent a havon ülve... Jó lehetett. Ezek szerint akkor összesen már négyszer esett el e nap tiszteletére.

7 előtt hozták Bencét.
Éjszaka megnéztem a Fekete erdő című német thrillert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése