2018. március 2., péntek

Orvosnál a papírért

Még éjjel elkezdődött újra a havazás, így reggelre egész korán világos lett mindenütt -- ilyenkor a sötét sem igazán sötét, az ablakok éjjel is halványszürkék. Szinte egész nap havazottt elég intenzíven, csak néha-néha vette lájtosabbra.
Mivel tegnap hiábavaló postásvárás miatt nem mentem az orvoshoz, bár akár rá is érhetett volna jövő hétig a dolog, de szerettem volna a hétvégének már úgy menni, hogy ezen a részén is túlvagyok a dolognak, így ma mindenképp el akartam jutni.
Viszont megérkezett István segítsége, közölte a bankos sms.

Szóval emiatt úgy kezdtem a napot, hogy indulásra készülően. Fél 10 előtt el is indultam. Odaérve két ember beszélgetett csupán a két rendelő közti részen, nem volt kivehető, hova várnak, de nekem nem volt sürgős végül is. Úgy látszik, mostanság a pénteki rendelés nem nagyon vehető időtartam szerint komolyan, ezt már többedjére tapasztalom. Ugyanis eleve két órásra csökkentik a péntekre eredetileg kiszabott 3 órás rendelési időt, ez ki is volt írva. Helyettesítésnél pedig bármelyik napra vonatkozhat, hogy a 4 óra csak 2 óra, és az is a rendelési időtartam első fele. Szóval nem húzhatjuk az indulást rendelés vége előttre, mert akkor hiába mentünk. Nem is tudom, hogy tudtam én ide bejutni mindig a rendelés utolsó félórájában évek hosszú során át, míg dolgoztam!
Olyan 10 perc telhetett el, mikor a szomszéd rendelő asszisztense rám kérdezett, hova várok; aztán mondta, hogy szól Juditkának. Ő ki is jött, s bementünk. Doktornő nem is volt. Ám szerencsére készen volt a papír, Juditka átnézte, minden megvan-e, aláírás, pecsét stb. Visszakaptam az idézés jellegű, RSzSz-től kapott papírt is. Örvendtem, hogy sikerült; ő pedig mondta, hogy velem nem volt nehéz, hiszen mindenféle papír olyan szépen megvan...
Köszöntem szépen, elraktam és megkönnyebbülve húztam el a csíkosat.

Ha már erre jártam, mentem pár métert a kedvenc gyógynövényboltomba, ahol a hölgy éppen akkor nyitott ki. Vettem egy aloé verás fogkrémet, mert az enyém a végét járja, valamint bokám lila visszereire, a lábfejzsibbadásomra vittem egy vadgesztenyekrémet. Nem nagyon segítenek ezek, de az ember reménykedik. Múltkor beszereztem egy vörösszőlőkenőcsöt, s mintha a jobb lábamban valamelyest csökkent volna ez a zsibbadásérzet, majd felváltva kenem, hátha segítene valamit. Nyáron jött ez is elő, mint megannyi kísérőbetegsége a fellépő immunhiánynak, a kemó mellett. Elég zavaró tud lenni.
Meglehetősen erős hóesésben igyekeztem hazafelé, s bementem a "mi Coopunkba". Látszott, hogy péntek van, mert egész tömegesen vásárolgattak máris, a hétvégére. Érdekes, annak idején a péntek is ugyanolyan hétköznap volt, mint a többi, nem volt ennyi ember "szabadlábon", úgy értem, munkahelyen kívül. Most meg már délelőtt hemzsegnek az utcák a népektől. Én tudom, hogy míg dolgoztam, pénteken is ugyanúgy este 6 után jutottam el a boltba...

Hazaérve átvedlettem, elpakolgattam, és újra postásvárásba mentem át, de sajnos, ma sem jött. Úgy látszik, átpakolták az időpontot, az utóbbi időben ezt tapasztaljuk. Nem lenne rossz azért nagyjából lefixálni, mert így havonta több potenciális napon sakkban van az ember.

Szilvi befizetett egy csekkemet, vett nekem bérletet, és volt a Tecsóban. Hazaérve pedig ment az iskolába, mert üzenték nekik (szülőknek), hogy ma 1-re menni lehet a gyerekekért.

Nekiálltam 6 csirkeszárnyból húslevest főzni, egy csomó zöldséggel egyetemben. Hamar meglett, és levesben főtt krumplival, sárgarépával laktam jól elsősorban. Persze azért leszűrtem, befőztem a levest, amit majd este kóstoltam meg.

Megnéztem az Elif 121.-t, majd este a BK-t.
Elolvastam Andi Csacsi a pácban c. mesekönyvét, nagyon aranyos volt.
A két Molyra töltött könyvét elfogadták, feltöltöttem a maradék hármat is.:)

Nyugalmi helyzetben átnéztem az orvosi iratot. A konkrét jelen egészségügyi állapotomon kívül még 8 betegséget soroltak fel BNO-kóddal, jelentkezési dátummal ellátva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése