2018. március 11., vasárnap

Gépes dolgok

Ma vettem be a Flavin utolsó adagját.
Kimosattam a 3 gépnyi (két teli és egy féldobnyi) ruhát, kiteregettem. Mindeközben kifésültem Honestyt, majd megnéztem A szultána soron következő kétórás részét. Ezzel én is megnéztem az összeset, ami nálam volt -- Popika már pár napja jelezte, hogy ő is.

Próbáltam Linux alatt valahogy a Word-helyettesítő szövegszerkesztővel boldogulni, mert egy pályázatra akartam anyagot beküldeni. Hát természetesen nem ment, ott kezdődött, hogy alapvetőleg Times betűtípus sincs benne... Azért kiválasztottam és beraktam bele 4 verset, amit gondoltam, meg a köztes helyekkel, állításokkal megvolnék. De a fő problémám ott van, amikor egyes fájl-, képbeszúrásoknál más fájlkezelőt ad ki, mint amit én kezelni tudok, és abban képtelen vagyok megtalálni a gépen a helyeket. Őrület, mit kínlódtam vele, időnként már a guta ütöget.
Később, mikor István telefonált, átküldtem neki a pályázandó anyagot, hogy ha neki van Word, akkor annyit tegyen már meg, hogy rakja át Times-ba, nézze meg, hogy jól jön-e ki az a két nyomorult oldal, és küldje vissza.
Így is történt, 2 perc alatt ez a dolog meg lett oldva.
Utána viszont több mint egy órát töltött a gépemen távránézéssel, hogy beállítson dolgokat. Például a linuxos frissítések és kiegészítések, mint amilyen a betűtípus is.
Van, ami az istennek nem sikerül. Az RTL-es videónéző oldallal mindig gond van, állandóan zaklat a bejelentkezéssel, aztán nem fogadja el, meg máshogy kéri... na, mikor ez meg van oldva, akkor meg a legújabb Flasht kéri, és nem, az istennek nem indul el a videó. Viszont István szerint AZ van feltéve. És sem a MF-ban, sem a Chrome-ban, sem a Vivaldiban nem indulnak el a videók, ugyanazt írja ki. Én nem tudom, más hogy boldogul az RTL-Moston.

Még éjjel elküldtem a pályázati anyagot és a nyilatkozatot a szerzői jog miatt -- ez egy antológiához szükséges. Máskor is meg szoktam csinálni, csak nem Linuxban. Most a nyilatkozatot is az itteni szerkesztőben barmoltam össze, remélem, átküldve sem lesz vele gond.

Bencét hozták 7 előtt. Most nem tudom, milyen volt a leckeírás, de valószínűleg változott a dolog, mert a héten megbeszélték, hogy többször ilyen ne forduljon elő. Nemcsak Bencével volt napokig téma, hanem a nagynéninek is el lett mondva -- aki remélhetőleg hathatósan továbbadta --, hogy ne az apja csináljon házi feladatot amiatt, mert Bence tabletfüggő.

István elküldte a 3 db utolsó részét (mind kétórásak) a Szultánának. No, milyen hirtelen meg tudjuk nézni végig! A tévében meg lehet, hogy örökre félbehagyták.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése