2017. március 5., vasárnap

Automata vasárnap

Vasárnap is hamarabb keltem, mint kellett volna, pedig addig jó... A macskák hajnali keltése után mostanában nem megy olyan könnyen a visszaalvás annak ellenére, hogy még csak pár óra alváson vagyok túl.
Netezés után kimentem főzni: csirkeszárnypörköltet söréttel. Ezzel Haramiának is örömére szolgáltam, ráadásul szeretik a kölykök is.
Közben rájöttem, hogy már régen nézegetem, hogy le kéne már olvasztani a hűtőt. S eszembe is jutott, hogy mire várok? Szerintem Szilvi még soha életében nem olvasztott hűtőt, van egy olyan érzésem, pedig néha elkerülhetetlen és saját érdek.
Úgyhogy bármennyire is nem tetszett se testemnek, se lelkemnek, megcsináltam.
A dolog annyival nehezebb, hogy Szilviék cucca legalább kétszer annyi, így annyival többet kell kipakolni is, bepakolni is. A kimosás és leolvasztás a szokásos fizikai nehézségekkel jár számomra, a hajlongás, guggol-fel, guggol-fel már nekem baromi nehezen megy, és hát muszáj voltam az idő behatároltsága miatt vízmelegítésekkel segíteni a jégfelolvasztásokon, mert mondom, különben éjfélre sem leszünk kész. Mikor csak hagytam olvadni a hatalmas konyhai káoszban, kimentem megmosni a hajam, hogy azon is túllegyünk. Utána bepakoltam a következő heti gyógyszerellátmányos "komódomat", ez nem 2 perc és soha nem mellőzendő. Ha nem lenne, már rég nem tudnám számon tartani ezt a rengeteg gyógyszert, hogy tényleg bevettem-e vagy csak akartam.
Azt lehet mondani, hogy mire 7 előtt hozták a gyereket, szinte lóhalálában sikerült a hűtőbe való bepakolás úgy, hogy a lejárt cuccokat (főleg a Szilviéi) kíméletlenül kihajigáltam a szemetesbe.
Tegnap én cepeltem ki, ma este Szilvi a szemetest. Még annyit tettem gyorsan, hogy felmostam a linóleumot a konyhában és előszobában. Muszáj voltam, mert már leolvasztás előtt is éreztem, hogy ragad, és azt utálom.
Így aztán ma olvasásból kevesebb jött össze, de azért volt az is.

5 megjegyzés:

  1. "guggol-fel, guggol-fel ",.. ezeket én kis sámlis módszerrel küszöbölöm ki. Leteszel magad mellé egy hokedlire egy lavórt és abba pakolsz mindent a sámlin ülve, ha végeztél, csak azt kell félretenni, aztán válogathatod, mi marad, mit dobsz ki.. Nem tudom, segítettem-e az ötlettel, de a derékfájás (gerincműtét) sok mindenre megtanítja az embert. Későbbiekben meg ezeket már Szilvinek kell megcsinálni, jobb ha elmondod a tanácsaidat, mert nem sokat hajolgathatsz már műtét után.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyelőre nem nagyon van rá hatással, pedig tudja, hogy egyre nehezebb nekem, én meg nem szeretek sokat és feleslegesen panaszkodni...

      Törlés
  2. Ne is panaszkodj, hanem mond meg neki, mit csináljon meg (ha magától nem tudja/látja :)
    Nálunk van szociális gondozó, ahol nagyon olcsón lehet ebédet hozatni, ezt is kezd el intézni. Nem majd.. hanem pl. holnap. Mindegyiktek "fizetése" alapján járna szerintem. Diétás kaja kell műtét után legalább fél évig, főleg zsírszegény.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A zsírszegénnyel nincs gond, de szerintem még az epeműtét után sem volt fél év, mondjuk, én nagyon keveset eszem, zsírosat meg szinte egyáltalán. Ez mellműtét, nem tudom, hogy ugyanolyan hosszú diéta kéne-e, mint egy emésztőszervi műtöttnek. De majd biztos megmondják.

      Törlés
  3. Igen, megmondják. De ez biztos, hogy legalább fél év zsírszegény diéta kell. De azért ezt ne hasonlítsad össze egy epeműtéttel. Itt nagyobb a tét, még ha hely és személyzet híján ki is b@sznak a kórházból, amint lehet. attól még kapcsolatban maradsz ebben a témában nagyon sokáig velük.

    VálaszTörlés