2017. március 10., péntek

Nők elleni erőszak téma kihívása

Nők elleni erőszak
szil0214 kihívása. 214.-ként vettem rajta részt.


A nők elleni erőszak az ENSZ meghatározása szerint:
"A nők elleni erőszak bármely olyan, a nőket nemük miatt érő erőszakos tett, mely testi, szexuális vagy lelki sérülést okoz vagy okozhat nőknek, beleértve az effajta tettekkel való fenyegetést, valamint a kényszerítést és a szabadságtól való önkényes megfosztást, történjen az a közéletben vagy a magánszférában. 
HBO 
Beleértendő, de nem korlátozandó a testi, szexuális és lelki erőszakra, melyet az áldozat a családon belül szenved el, ide értve a bántalmazást, a gyermekkel való szexuális visszaélést, […] a házasságon belüli nemi erőszakot […]”

- A kihívás teljesítéséhez legalább három könyvet kell elolvasni, amiben nő(ke)t/lány(oka)t bántalmaznak szóval, tettel vagy bármilyen egyéb formában.
- A könyv lehet regény, igaz történet, de szakkönyv is.
- Az olvasások a kihívás kezdetétől számítanak, újraolvasást és idegen nyelvű könyvet is elfogadok, és nem muszáj az egész könyvnek erről szólnia.
- A kihívás teljesítve, ha hoztad az olvasások és az értékelések linkjét, illetve a hozzászólásodban megírod, hogy az általad olvasott könyvekben milyen módon történt bántalmazás.

Nem tagadom, egyik sajnálatosan kedvelt témám az ezzel kapcsolatos thriller, könyvben, filmben egyaránt. Nemrég olvastam ezeket, így e könyveket vittem utóbbi olvasmányok közül:
     B. A. Paris: Zárt ajtók mögött
     Chevy Stevens: Nincs menekvés
     Amanda Prowse: Mit vétettem?

Megkaptam a 303. plecsnit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése