2017. március 3., péntek

Hullámvölgyekben

Pénteken kellemes tavaszi idő volt, dél körül lementem a postára.
Befizettem a 4. számlámat, meg felvettem a "gyesemet". Azaz az fht.-t.
Bementem a Coopba főznivalókért, vettem anyám kosztos macskáinak kétféle macskaszalámit... Hiába, mindig kiszagolják, hova kell járni enni... most van egy cirmos meg egy fekete...
Mondtam anyámnak, hogy mindenképp szóljon unokahúgomnak, hogy Mollyval vigyázzon, ne engedje be csak úgy berohanni az udvarra, mert itt lehet valamelyik cica. Mollyt meg nem bírták megtanítani a macskakompatíbilitásra...
Még vettem a piacon a disznóságosnál egy doboz toroskáposztát -- annyi igazi finomság van folyton, hetente többször vágnak disznyót, és hagymás vértől, tepertőkrémtől, tiszta disznózsírtól, többféle szalonnától kezdve bármilyen füstölt alkatrészig, sütnivaló kolbász, hurka, többféle füstölt kolbász, szalámi -- minden van.
Ez a toroskáposzta is nagyon finom, nem sajnálják belőle a húst sem, ráadásul nekem 2 vagy 3 alkalommal is elég ebédre, bár egy adagnak mondják elvileg.
Szilvi már beszerzett egyébként anyám megbízása alapján olcsóbb tasakosokat a kosztosoknak (bár mi az, hogy olcsóbb, lényegében annyi, mint mikor a Félixet leakciózzák! - Luisa, a Pennyből), befizette a csekkjeit még hétfőn, és alakulnak a vetőmagok is. Már egész sokat beszerzett innen is, onnan is.

Dani ma este is jött (éjszakás, és még szombaton is dolgozik mindegyiken), elhozta a zsák szennyest, meg hozott nekem ócsó sert az Aldiból.
Látszani nem látszik rajtam, de sajnos, nincs maradéktalan belső béke. Nem tehetek róla. Igyekszem pozitívan hozzáállni, de semmi nem lehet már olyan, mint "régen". Rákos azért még sosem voltam...
Minden reggel ez az első gondolatom, meg hogy mi vár rám és hogy fogom bírni. Kavarog az egész, hogy mi mindent kéne elintézni előtte addig, amíg tudok menni. Ez valahogy annyira, de annyira nem hiányzott nekem. Félek, írni sem fogok tudni írni.
Megkerestem, hol van parókabolt Debrecenben, meg hol lehet ilyen kendőféléket beszerezni és mennyiért. Mert abból azért lehetséges, hogy ha úgy adódik, kelleni fog néhány darab! Itthonra és utcára, plusz a váltás. Ha járni kell kezelésekre, jön a nyár, nem engedhetem meg magamnak, hogy rosszul legyenek a látványomtól mások, de itthon sem, hogy Bence rosszat álmodjon... Valamint oké, hiú is vagyok.
Egyébként ha hirtelen jönne a dolog, létezik netes shop is, ezer választékkal, ilyen turbánkendőkkel... legalább ezt is tudom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése