2009. december 9., szerda

Noé-támogatás - Flami

Ezeknek az állatkáknak a sorsa mélyen megrendítik és elkeserítik az embert.
Flami virtuálisan örökbe fogadta Camparit, és Gedeon részére előzőleg utalt egy kis anyagi segítséget. Gedeonnál gyűjtés indult, minden támogatás elkel, és virtuális örökbefogadással is támogatható.

Név: Campari
Nem: nőstény
Született: 2009. 01. 01.

Virtuális örökbefogadás:
Jelenlegi támogatója:
Flami

Campari egy háromlábú macska, aki sérülten került gondozásunkba. Nem tudjuk, mi történhetett vele, de egyáltalán nem friss a sebe. A doktorok szerint nagyon szerencsés, hogy egyáltalán életben maradt. Kedves, ragaszkodó macska, akinek olyan gazdát keresünk, aki el tudja feledtetni azt a sok szörnyűséget, amit rövid élete során elszenvedhetett.


Név: Gedeon
Nem: kan
Született: 2001. 07. 01.

Gedeont elütötték és cserbenhagyták - állatmentőnk ment ki érte lakossági bejelentés alapján a 17. ker. Zrínyi utcába. Az első vizsgálatokon kiderült, hogy jobb hátsó lábában combcsonttörés, jobb mellső lábában pedig többszörös alkartörés van. Július 2-án esett át az első műtéten, melynek során mellső lábát lemezelték meg. 3-án műtötték combcsonttörését.

Friss hírek 2009. 07. 15: Gedeon rosszul bírja a ketrecnyugalmat, amikor csak teheti, mozogni próbál, ezért lábában sajnos kitörtek a csavarok és a rögzítés elhajlott. Egyelőre nem tudni, milyen mértékű a csontképződés, lesz-e szükség emiatt újabb, előre nem tervezett műtétre, de orvosaink remélik, hogy nem.

Friss infók róla 2009. 11. 19.: műtve lett, mindkét lábát lemezelni kellett. Jobb hátsó lábát nagyon fájlalta. Megröntgenezték, a vasak nem mozdultak el. A térde fáj (egy régebbi szalagszakadás következménye), nincs normális csontképződés még mindig pedig 3 hónapja van benne a lemez. Jelenleg lázas és nagyon rosszul van, most műthetővé kell tennünk, ezért először felkészítjük a műtétre, aztán műteni kell a hátsó lábát (kérdéses, hogy térdszalagpótlás vagy lemezkiszedés is lesz-e?). Ennek a műtétnek a várható költsége 35-40.000 Ft körül lesz. Aztán januárban pedig a mellső lábaiból kell kiszedni a lemezeket. Kérjük, aki teheti, támogassa Gedeon műtéti költségeit és utókezelését!

(A képek és a barna színű szöveg forrása: a Noé honlapja)

2 megjegyzés:

  1. Kis aranyos mindkettő!! Remélem, megtetszenek majd valakinek, ha már mi nem is fogadhatjuk be őket..

    VálaszTörlés
  2. Azért Gedeon miatt aggódom, megéri-e a műtétet, ha összejön rá a pénz, illetve ilyen állapotban túléli-e...:((
    Campari... fogalmam sincs, hogy élhette túl! Még az egészséges kóbormacskák is esendőek... hát akkor egy sérült, 3 lábú, vérző, ellátatlan macska! Hihetetlen, hogy túlélte, míg valaki rátalált!

    VálaszTörlés