2009. december 3., csütörtök

Népi kézműves kiállítás

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Kézműves Alapítvány, a Debreceni Művelődési Központ, valamint a kézműves kategóriákat gondozó intézmények meghirdették a VIII. Országos Ifjúsági Népi Kézműves Pályázatot 11-25 éves fiataloknak.
A pályázattal a meghirdetők lehetőséget kívántak teremteni a Magyarországon és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, a hagyományos kézműves tevékenységekkel foglalkozó fiataloknak a bemutatkozásra, a megmérettetésre, illetve hagyományápoló tevékenységük továbbfejlesztésére.

Pár hete voltam ezen a kiállításon, mely annyira tetszetős, dekoratív és igényes volt, hogy csupán a kiállított szépségeket látva szerintem senki meg nem mondta volna, hogy itt ifjúsági kiállításról van szó és nem pedig gyakorlott művészek munkáiról.









































































































































4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek! Jó tudni, hogy a fiatalok is foglalkoznak ilyenekkel, nem csak a modern irányzatokkal.

    VálaszTörlés
  2. Igen, és ez csak egy apró részlet. A szarufaragásokat meg egyéb, vitrin mögötti dolgokat nem tudtam jól fotózni, pedig azok is csodálatosak voltak. A színvonal is meglepett, ha azt mondják, hogy 20-30 éve ezzel foglalkozó művészek kiállítása, azt is simán elfogadom...

    VálaszTörlés
  3. A nyakláncok (is) nagyon szimpozánsak!!

    VálaszTörlés
  4. Bizomány! Bármelyiket elfogadtam volna...:)

    VálaszTörlés