2015. december 14., hétfő

Titkok címben kihívása

Titkok címekben
Aysa kihívásának címe, melynél a 97. résztvevő voltam.


Ebben a kihívásban egy olyan könyvet kell elolvasnod, amelynek a címe tartalmazza a „titok” szót.
Pontokba szedve: 
- Egy könyvet hozz;
- ez a könyv tartalmazza a titok szót;
- Az olvasásokat a kihívás kezdete, 2015. február 1-je után fogadom el;
- feltöltheted a polcra a hozott olvasmányokat; 
- leírhatod azt is, hogy ez a bizonyos titok a könyvben mennyire számított neked nagynak; ha te birtokolnád, vajon elárulnád?! :D
(Polc linkje.)
Szerintem ez a könnyű kategóriába tartozik. :)
Jó olvasgatást! :D

"Azért hoztam kettőt, mert a „titokzatos” már képzett szó, de azért remélem, elfogadható lenne magában is. 
1. Wass Albert: A titokzatos őzbak (link)
Ez a gyönyörűséges, nemes vad egy fiatal fiúnak, akit vadászni tanítottak, első ízben megjelent, s életének jó részét végigkísérte az, hogy „őt” kereste… s látta is néha. 
Nyilván az a kor és „szakma, hivatás”, elfoglaltság (vagy nem is tudom, hogyan nevezzem) – a vadászat – nem az én személyiségemre nézve bír nagy rejtéllyel, úgyhogy számomra nem nagy, tehát biztosan elárulnám; de a regényt olvasva hihető, hogy a fiúnak mennyire sajátja és mekkora jelentőséggel bír.
2. Sarah Morgan: Eltemetett titkok (link) 
Itt egy fiatal pár kölcsönösen eltitkol egymás elől elég nagy jelentőségű dolgokat, talán nem is szándékosan, csupán az egyik nem említi, mert nem tűnik számára lényegesnek, ergo ebből adódnak később megbocsáthatatlannak tűnő félreértések. Másik számára pedig később derül ki saját titka, és akkor már csupán a dac, mely meggátolja abban, hogy elárulja az illetőnek.
Na most: nem lennének regények, ha nem lenne bennük titok, kavar, gond és zavar, rejtélyek, fondorlatok… Ettől függetlenül természetesen, ha itt is kezdettől őszinte mindenki, akkor nem lettek volna problémák, s ha valaki nem akarna problémát, inkább nem birtokolná a titkot, hanem elárulná. Én a pasi helyében őszinte lennék, s innentől semmi probléma." De hát akkor, ugye, nem lenne regény...:)))
Megkaptam a 263. plecsnit.:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése