2015. december 18., péntek

MÜK és Tecsó

Ma ébresztőre keltem. Azt hiszem, még sosem fordult elő, hogy péntekre szólt a jelenésre hívás dátuma a Munkásközpontba. Vagyis a Munkanélkülibe, na.
De jó lesz, mondtuk is már korábban, hogy karácsony előtt 6 nappal, pénteki nap oda kell menni... reméltem, hogy csak egy pecsétért.
A szokott szomorúságos nap volt, bár nem esett, de érdekes, mégis úgy tűnt, mert vizes volt minden. Az ég egyhangú ólmos szürke, meglehetősen kopasz minden, és ráadásul ezeken a hasonló napokon még délidőben is olyan az ember hangulata, mintha már szürkület lenne. Lényegében úgy fél 4-ig semmi változás, onnantól lesz még szürkébb.
Kiszámoltam, hány buszjegyre lesz még beláthatólag szükségem az idén, és beszereztem biztonság kedvéért még kettővel többet.
Ahogy elkészültem, már mentem is, persze ilyen és hasonló helyekre, ahol nem konkrét időpontra kell mennem, tartózkodni szoktam a nyitásra való odamenéstől. Teljesen felesleges.
Így 10 után odaérve a lenti pultos elirányító hölgynél csak egy ember várakozott előttem. Mire én is befejeztem, már voltak vagy hárman mögöttem, szóval azért péntek lévén biztos nem maradt páciens nélkül a cég. Mivel csak jelentkezni jöttem, így megkaptam a pecsétet, meg egy szabályzatot vagy mit kellett aláírnom, amely egy példányát bele is tűzték a kiskönyvembe. Nagyjából azért átolvastam, de nem arra való ott az idő, hogy értve olvasson az ember hivatalos szöveget. Nekem ahhoz azért mindig idő kell, hogy mindent alaposan felfogjak, a hivatalos szöveg a hosszú körmondataival még otthon, levélként kapva is néha többszöri tagolt olvasást kíván el. Azt azonban észrevettem, hogy nyugodtan aláírhatom, csak elsőre nem vágtam, hogy mi ebben az új nekem... Na mindegy, hát ha kell, kell.
Otthon elolvasva tényleg az eddigi "menetrendet, házirendet, szabályzatot" tartalmazza. Oké.
Legközelebb március tizen-valahanyadikán kell mennem.
Azért megjegyzem, hogy erre az évre 5 jutott nekem 4 helyett, ugyanis 3 havonta kéne, s az idáig is 4 alkalom volt évente. Mármint az idejövetelből. Elég volt hozzá, hogy egyszer rosszul számolják ki az időpontot tavaly januárban (akkor ugyanis 9 hétre kaptam a következőt!), így máris 5-ször volt szerencsém idejönni.

Ezután a következő buszjeggyel vártam egy olyan buszt, mely a Tecsó felé megy "hazafelé", és felszálltam egy tömöttre. Érdekes, hogy még 11 óra volt, és máris annyian voltunk rajta, mintha csúcsidő lenne...
A Tescóban kajaféle apróságokat vettem, csodálkozva láttam, mennyien érnek rá napközben. Karácsony közeledtén embertelen hosszú sorok álltak a húsos, halas részeknél. Na, mondom, IDE nem fogok én beállni... (nemcsak ezért, amúgy sem).
Csak úgy érdeklődési szinten megnéztem a képkeretes részt, hiszen legutoljára épp fel volt töltve és vettem is négy keret nélküli A/5 képtartót, melyből Haramia kettőt lazán eltört egy "Zalán futása" alkalmából. Ripityára. Mivel darabja 239 volt, hát, őszintén szólva nem tudom, hogy HA vágatnék 2 db A5 üveget, az mennyivel lenne olcsóbb!? Mivel Istvánnak mostanság van dolga képkeretezővel, szóltam neki, hogy kérdezze már meg. Mert ha közel ennyi, akkor nem biztos, hogy érdemes... viszont mégiscsak sajnálom a képkeret többi, egyébként hibátlan részét a furnér hátlappal és a 4 fémpöcökkel. Nem égetően fontos ez az egész, csak nem szeretem, ha valami rossz, pedig javítható lenne.
Ezek egyike Haramia, de ő nem javítható... Nagyon sok bosszúságot okoz még mindig szegény kis öregasszony-macska. Elképesztő, hogy tud ilyen istencsapás lenni, és ilyen sűrűn! Múltkor a Canonomat vágta tönkre, most két képtartó üvegjét törte ripityára, és mennyi lenne még, ha az ember nem szokott volna hozzá, hogy általában, a dolgok ezek szerint csupán vagy 98%-ában pedig évek óta ÚGY PAKOL, hogy minden védett, macskailag ártalmatlan legyen - elvileg.
Az olyanokat, mondjuk, meg sem említem, hogy naponta többször mi mindent ver le ugrándozása és terepfutásai közepette, melyeket "csak" fel kell pakolni újra, DE nem történt bajuk...
Visszatérve, hogy megnéztem a képtartós részt, megint elcsodálkoztam: újra félárbocos a képtartós részleg, semmi nincs a múltkori bőséges feltöltött készletből, ami keret nélküli. Elkapkodták, mivel régen hiánycikk volt, ugye, és tényleg olcsó. Na, tutira nem 239 Ft lesz, mire újra lehet majd kapni!
Mivel a Tecsóból hazasétáltam, azt hiszem, megvolt a napi sétafika is.

Délután öcsém csengetett: anyukám küldött egy tepsinyi meggyes piskótát. Egyem a drága dolgos kezét és aranyszívét.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése