2018. november 16., péntek

Macskázás és egyebek

Délelőtti ténykedéseim közepette átlagosnál több időt fordítottam Honesty bundájára. Igazán nem mondhatnám, hogy nem szereti a dolgot, pont az a baj, hogy túlságosan is élénk szerepet játszik benne. Nagyon hátráltat azzal, hogy kizárólag szórakozásként fogja fel -- dorombolva fickándozik a nagy testével, hányja-veti magát, megfog, harapdálja a kezem és a kefét is egyfolytában -- szóval nem egy leányálom ez a téma. Úgyhogy a hasa csak nagyon lájtosan van karbantartva, a hónaljait meg sosem látta kefe, merthogy képtelenség. Mindenesetre így is kijött belőle több marék fölösleges szőr. Sajnos, a küllemén max. 1-2 óráig, ha látható a szépítés, mert összehencsergi, plusz az állandó nyalakodás azonnal tönkrevág mindent. Mindegy végül is, az a lényeg, hogy mi tudjuk, hogy megtörtént.😊😸


Anyám telefonált, hogy kisütötte a csöröge másik felét, hogy s mint legyen. Aztán úgy gondolta, hogy kisebbik unokahúgom ma szabadnapos és megkérdezi tőle, nem vinné-e el, mert felét úgyis neki, felét meg nekünk szánta. Egyúttal majd be is adja nekünk.

Istvánnal szóba jött a fényképezés, azon belül a gépem és az akksijai. Kettő van eredetileg, hosszú évek óta, és jó ideje észlelem, hogy már közel sem úgy bírják a strapát, mint régebben. Sokkal hamarabb lemerülnek, és hát ha egy egésznapos programra megyek, lásd pl. zempléni vagy beregi kirándulás, a két koppra feltöltött akksi max. úgy 150-160 fotót képes összehozni. És hát régi szép napok, amikor csak az egyik akksi is képes volt 300 fotóra.
Én egyébként megnéztem neten, hogy hol lehet és milyen árban ilyen akksit venni, és hát ledöbbentett, hogy 5-6 ezer Ft-ba kerülnek, amiket láttam. Én úgy emlékeztem, annak idején István 2500 körül vette darabját. Erre kérdeztem rá, hogy azt hol keressem és létezik-e még olyan.
Hát, István persze megtalálta! Többször is újratelefonált a témával kapcsolatban, sőt, meg is rendelte számomra úgy, hogy szállítással együtt (!) 5000-ből KETTŐ kijött. Azt hiszem, ezek nyilván nem újak, hanem újratöltöttek, de attól még sokáig jobban bírják, mint a régiek.
Na, ezekre a műszaki dolgokra nem tudok én jól keresni, meg egyébként is rettenetesen bizonytalan vagyok műszaki dolgok önálló vételében. Mert engem baromira át lehet ám vágni, meg nem tudom, mi jó, mi nem; mi kompatíbilis mivel vagy mégsem; szóval lehetőség szerint mindenféle műszaki, technikai bonyolódást jó lenne kiiktatni az életemből...

Megnéztem A legbátrabb páros 5., döntős részét; nem sokkal utána csengetett unokahúgom, hozta anyámtól a csörögét. Beszélgettünk egy ideig, majd ment ő is.
Este Konyhafőnök és BK, netezés, olvasás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése