2018. november 2., péntek

Halottak napján

Halottak napja.
Tegnap is, ma is rendeztem a Gyertyaláng oldalt. Amúgy minden héten leégnek a gyertyák, tehát 6 naponként újragyújtok minden halottamnál, plusz az ünnepek, s a halottakhoz kapcsolódó személyes ünnepeik...

Nagynéném-keresztanyámra emlékeztem. Ma lenne 89 éves... és már december 28-án lesz 8 éve, hogy nincs köztünk... Hihetetlen, hogy már_ ennyi_ idő eltelt! Kemény, nagyon kemény év volt az a 2011... azt már csak a tavalyi évem körözi le.
A cicanévnaptár szerint pont tegnap, Mindenszentekkor volt Haramia-nap...


***

Délelőtt István telefonált, majd "távránézett" a gépemre ezt-azt állítani.
Mostanság egyébként azon túlmenőleg, hogy nincs, ugye, hang -- fogalom nincs, hogy mi lehet az oka!? --, igazándiból csak az a problémám, hogy valamiért elég sűrűn lefagy.
Eleinte tartós gombnyomással kikapcsolgattam, mivel semmiféle billentyűkombinációra nem reagált. Később ám rájöttem, hogy várok pár percet, időnként sajnos, 10-15 percig is képes szívatni... de lényeg, hogy felenged. Ennek örülök, mert utálom feleslegesen kapcsolgatni az elektromos cuccokat. A számítógépet különösen.
Nem tudom, ilyen hibával még nem találkoztam. Arra sem tudtam rájönni, hogy mi váltja ki a lefagyást. Legtöbbször épp csak görgetek a FB-ban, tehát semmi különös. Még csak azt sem mondanám, hogy a játék legtöbbször, mert épp, hogy nem. Viszont lefagytam már párszor Molyban is.
Szerencsére olvasás, fényképfeldolgozás, Word, jegyzettömb, fájlkezelő esetén sem tapasztaltam lefagyást -- de persze ez lehet véletlen is, hiszen ha mondjuk, szervi hiba van a gépnél, az nemigen válogat, hogy épp milyen programban vagyok.
Az még idegesít, hogy nem reagál a Print Screen gombom... mintha mi sem történne.

Rántott csirkemellet csináltam tört krumplival.

Bencust elvitték, anyám telefonált, Danival cseteltem, később Dani telefonált.
Délután Dani jött a szennyessel, adtam neki hálából😆 egy doboz kaját.
Mikor elment, el is kezdtem a mosást, és két gépnyit egymás után kimosattam Jeromossal.
A teregetéssel is elvoltam egy ideig, közben néztem a Survivort.
Később neteztem, olvastam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése