2018. november 28., szerda

Anyámnál

Maradékokat szelektáltam. Egy dobozba összeválogattam és apróra vágtam a macskák számára ehető kaját, majd később levittem magammal a lépcső aljához.
Mivel ma mentem anyámhoz, ezért tudatosan úgy pakolásztam és készülődtem már reggel óta. Igen nagy pakkom lett. Vittem egy doboz, számára lefagyasztott kaját -- rizst csirkemellel, mártással --, egy másik kaját a tegnapiból -- csirkemájpörkölt orsótésztával. A cicáknak is vittem némi kimaradt husit, na meg most igen sok lett a száraz kenyér, a különböző ilyen-olyan fedeles üvegek, megtetézve egy fürt banánnal.
Lefelé menet kiosztottam a macskakaját, majd elgyalogoltam anyámhoz. Napsütéses hideg idő volt, s még szerencse, hogy sapkát vettem, mert még így is kifejezetten fájt az embernek a heves északi szél..
Anyámnál zsinórban követték egymást előbb a postás, majd Imre bá, a szomszéd (anyámhoz hozzák neki a kaját, valamint anyám veszi fel a nyugdíját is, ha dolgozik).
Marciztam, kertet fotóztam. A kis fekete boszit sokáig nem láttuk és anyám hiányolta is, de be nem jönne, mikor itt van valaki. A kertben viszont láttam, amikor Marcival kimentünk, hogy kiderítsük, hol lehet, hogy szokás szerint a fehér japánkakas és a fekete kismacska úgy méterre csücsül egymástól a kerítés mentén. Mindezt a szomszéd kutyus érdeklődő, izgatottan figyelő tekintete előtt tettük...




























Ettem sült kacsaszárnytőt rizzsel, anyám pakolt is tegnap készült túróval töltött pehelykiflit otthonra, meg vittem egy üveg almabefőttet.


Kiválogattuk a befizetendő csekkeket, ezekre a rávalót, valamint adott szükséges dolgokra és számomra is segélyt. Még Szilvi névnapjára és Dani szülinapjára, valamint a gyerek mikulására előre is volt gondja...
Anyám nézte a sorozatát, én még csaptam egy kört a kertben, míg még sütöget a nap...
A víz azért be van fagyva! Olyan jól néz ki a levelekkel...😊
Bármilyen évszakban a napsütés ezerrel hozzájárulhat a jó képekhez. Egy sima mezei gaz is tök jól mutat a színes avarban a ráeső fényben! Imádom ezek "megkomponálását"...💚 És ráadásul még virágot is találtam, ami szinte hihetetlen a fagyban.



Persze nagyon hamar sötétedik, ma direkt megnéztem: 15:57-kor van napnyugta... Úgyhogy egy jó darabig mindenképpen sötétben fogok hazagyalogolni, mint most is.
Otthon megnéztem a Konyhafőnököt, BK-t; aztán neteztem, fényképeket feltöltöttem, majd a Szulejmánt, amit nem sokáig fogunk már nézni. Milyen furcsa, hogy 6 éve tart már... biztosan jó darabig hiányozni fog szerdánként azoknak, akik hozzászoktak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése