2018. június 8., péntek

Osztálykirándulásról

Ma Bencusék vonattal mentek osztálykirándulásra Budapestre. Reggel fél 7-re kellett ott teremni a Nagyállomáson...
Érdekes ez nekünk, tavaly is pont ez volt a helyzet... állomás kora reggel, vonat, Pest, aztán éjjel fél 12-re hazaérkezés. Másodikosok voltak! Már csak azért is gond, mert nincs kocsi, bár már észrevettem, hogy az emberek többsége abszolút természetesnek veszi, hogy a nap bármely szakában azonnal ott teremjünk bárhol. Abból indulnak ki, hogy ripsz-ropsz, kocsiba vágjuk magunkat és már ott is vagyunk. Egy egynapos osztálykirándulás miatt meg kétszer taxit hívni...? És egyébként is, nem kicsik még ilyen hosszú, vonatos kiránduláshoz? Nem egyszerűbb lenne úgy, mint a legtöbb iskolai kirándulásnál: buszt kérni az iskola elé, és emberi időpontban jönni-menni vele? Mondjuk, így alsóban nem lett volna elég valami közelebbi kirándulóhelyet találni, hisz rengeteg van!
Már az őskorban, mi is buszokkal mentünk kirándulni, pedig akkor még teljesen elfogadott volt az emberek nagy átlagának egyforma szegénysége.
Két gyereket is felneveltem, minden évben volt kirándulás -- buszokkal tették. Az iskolánál nem kellett messzebb vinni vagy várni őket... emberi időpontokban. Ilyen célpont, mint Budapest, max. felsőben került elő, vagy középiskolában. Akkor még majdnem 4 óra volt Pestre feljutni, egy egynapos kirándulásból 8 órát utazással tölteni enyhén szólva baromság. Nem is volt ilyen! Inkább a közelebbi helyeket céloztuk meg: Nyíregyháza, Tokaj, Eger, Miskolc, Sárospatak... Most is luxus szerintem, ha 3 óra is az út, 6 órát utazással tölteni egy egynapos kiránduláson... Aztán meg Pesten is annyi gyerekre figyelni, tömegközlekedni! Szerintem nem komplettek, akik ezt kitalálják, vagy MI nem értünk valamit, kinek jó ez.
Na de mindegy. Szilvi meséli, hogy szülői értekezleten sem téma soha az osztálykirándulás. Lényegében kirándulás előtt beírják kész tényként az üzenőbe, és ennyi.

Megjött a Spar-kártyám, a mozgósítás hatására.:) Rajta vannak az ideiglenessel vásárolt pontjaim is.
Másik jó dolog, hogy jött a postás, ajánlott levéllel, melyet Szilvi vett át (azt hitte, neki jött valami) -- nekem jött az aktív korú határozat, miszerint megkaptam újabb 1 évre. Majd mehetek most már ezzel megcsináltatni a bérletigazolványt. És akkor most ezek felől nyugtom lesz egy évre. Kivéve a 3 havonkénti munkásügyi központos megjelenési kötelezettséget...

Délután a Hal közben évadzáró koncertje lett volna a Filharmonikusoknak, készültem is rá, hogy elmegyek. Erre kora délutántól elkezdtem a vécét járni. Azért csak felöltöztem, útrakész állapotban már indultam volna... mikor egy újabb, ki tudja, hanyadik roham eldöntötte, hogy kész, ezt a programot ideje elengedni...:(( Ez a busz lett volna még az, amivel odaértem volna. Még hálát is adtam, hogy nem 10 perc múlva, a buszon jött rám.

Megnéztem a tegnapi Elifet és este a BK-t.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése