2018. június 7., csütörtök

Háziorvosnál - csörgőfa

Szilvinek ma 2-re kellett mennie Bencéért.
3 után elmentem a háziorvoshoz, ahol majd' egy órát ücsörögtem elég sokadmagammal. Se ki, se be senki ezalatt, és állítólag volt bent valaki. Mindenesetre jól felgyűltünk közben...
Majd csak ezután jött ki az asszisztensnő, akinek mondtam az anyámra váró műtétet, valamint hogy egy háziorvosi véleményezésfélét várnak műtét előtt, ami tartalmazza az anyám betegségeit és szedett gyógyszereit. Így aztán odaadtam a szemésznél kapott papírokat. Juditka mondta, hogy vagy visszajövök 1-2 óra múlva, vagy mivel van bőven idő az eseményig, a jövő héten.
Ennyiben maradtunk, úgyhogy mentem is utána. Benéztem az ottani Coopba, vásároltam; utána vettem egy kétgömbös fagyit, melyet benyomtam egy árnyékos kőszegélyen ülve.
Napok óta csodáltam a tűzijátékfákat, azazhogy én nevezem magamban így őket. Akit kérdeztem, senki nem tudta megmondani, milyen fák ezek, pedig egyébként sok van belőlük.
Én egyfajta kőrisként bukkantam rá a neten, de kőrisként másféle fákat is illetnek. Nemrég egy fotós írta a fényképe alatt, mely ilyen fát ábrázolt, hogy csörgőfa. Ez egyébként úgy illik is rá.:) Én azért hívom tűzijátékfának, mert a sárga virágfürtök időnként csillag alakzatban helyezkednek el, távolról a zöld lomb szinte karácsonyfaként van feldíszítve a sárga csillagokkal.:) Néhol egész utakat szegélyez. Itt a tereken is akad belőlük, itt, ezen a nagy parkrészen több is.
Ez a fa mindenesetre meglehetősen hálás fotózási lehetőség és élmény... Alig bírtam abbahagyni a vele való foglalkozást.:)) Olyan látványos, hogy itt, a blogban sem tudtam 1-2 fotóval elintézni ezt a témát... (A formailag ITT kicsi képek is ugyanakkorában nézhetők meg rákattintással.)


 
















Hazaérve főztem csirkemájpörköltöt tarhonyával, és jól bepakoltam cékla kíséretében.:)
Jött Dani, s elvitte az anyámhoz viendő cuccokat. Két óra elteltével újra jött, hozott anyámküldte túróscsuszát, mi pedig alomárakat rendeztünk előre.
Megnéztem a tegnapi Elifet, telefonoztunk Istvánnal, később BK.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése