2018. június 5., kedd

Intéznivalók, kiállítás

Megint egy hónappal később kezdek a pótláshoz. Már nem is szabadkozom. Úgy telik az idő, pedig isten bizony, nem lazsálok!
Szilvi a Pennyben volt, kezdődik megint a plüssakció! Lehet innentől ott rendezni a vásárlásokat meg nézegetni a reklámújságokat... hogy kigyűljenek a plüssökre valók.
Felmentem ma a városba, több dolgot beterveztem, amiért érdemes felmenni.
Mivel a Kossuth utcán szállok le, innen már gyakorlatilag semmi út a mindenki könyvespolca. Vittem is 9 db, elég hirtelen összeválogatott könyvet a plafonnál lévő zárt gardróbból, mert már nálunk szinte csak a vécében és fürdőszobában nincs könyv plafonig.



Ezt még be sem raktam, mikor egy jóember, aki már amúgy menni készült könyvekkel a kezében, kivárta, mit rakok be, és egyből kiválasztott egyet.


Az Ady téren fotóztam is, számomra különleges parki virágokat. Aztán vettem egy kétgömbös fagyit a Kismandulában.





Ezek után átgyalogoltam a Kálvin térre a bankomba, mivel 2 napja nem tudok bejutni a netbankomba, és hát minimum a közös költséget el kéne utalni -- erre a célra évek óta nem küldenek ki csekket. Senki nem volt ügyfélként, úgyhogy gyakorlatilag, amint megküzdöttem az ótómatás számkéréssel, már hívtak is.
A hölgynek mondtam a problémámat, mire mondta, hogy lehet, hogy csak a karbantartás miatt, vagy a netkapcsolat nem megfelelő, mivel ők is küzdenek a napokban hasonló gondokkal. Mindenesetre ott sikerrel próbáltunk feljutni az e-bankomba. Tehát felesleges volt az elbizonytalanodás és bekavarni mindenféle "hátha"-jelszavakkal, nem az volt a gond... Itt az eredetileg is tudatomban lévő adatokkal simán bejutottam. Mondtam a hölgynek, hogy ha már itt vagyok, utaljuk már el a közös költségemet, mert hátha otthonról majd megint csak nem tudok bejutni... oké, minden további nélkül. És át is utaltuk.
Rémlett, hogy olvastam még akkor, amikor utoljára bejutottam, egy levelet arról, hogy megint menni kell adategyeztetésre, és úgy emlékeztem, hogy mintha június 20-áig... ám kiderült, hogy oké, de nem ennyire sürgős, majd 2019!! évben lesz ez ilyenkortájt aktuális...
Úgyhogy itt lényegében nem is volt több tennivalóm, még kint az ATM-ből vettem fel pénzt, majd tovagyalogoltam a Piac utcán, fotóst keresve.
Előzőleg a neten megnézegettem, hova kellene, egyáltalán létezik-e még olyan, hogy fényképész. Ahol igazolványképet stb. lehet csináltatni. Így jutottam el a Piac utcán a P. fotóhoz, ahol seperc alatt csináltak is rólam egy darab beállítást. Nem mondom, hogy nem tudtam volna jobbat elképzelni, ráadásul a tegnapi hajmosás miatt tökre elaludtam a hajam... és így nem is volt miből válogatni... de mikor kérdezte a hölgy, hogy megfelel-e, akkor én úgy voltam, hogy most micsinájjak, ne forszírozzuk, jó, hát "végül is ez van". :DD Nem ártott volna, ha a számat nem szívtam volna be, netán kirúzsoztam volna, vagy ha a hajam nem aludtam volna el, de tulajdonképpen nem számít. Ez egy igazolványkép, nem aggszépség-versenyre jelentkezés... :DDDD


1500-ért kaptam 4 igazolványképet és egy 6x9-est bónusznak. Így már jobban respektáltam az árat.
Innen elmentem a Kossuth utcán a Belvárosi Galériába, ahol megnéztem a nemrég nyílt Természetfotó-kiállítást, mely a tavalyi verseny természetfotóiból állt össze. Végig is fotóztam a 100-nemtommennyi képet! Ezt a kiállítást szeretem megnézni, lévén ugye, pancser amatőr természetfotós lennék, vagy mi a franc. Tavaly még egy album, az akkor kiállított összes fotóval is hazakéredzkedett velem. Emlékszem, a fekete-fehér fejfedőmben voltam, valamelyik kemó vagy köztes infúzió után...
Mostanra már hajjal mentem és nem volt album sem. Nem baj. Elszoruló torokkal, csendben hálát adtam azért, hogy az idei természetfotó-kiállítást is láthatom...


               
Ez persze csak felénél is kevesebb a képeknek, egészben véve szenzációs élmény volt.
Hazafelé bementem a Sparba, most kártya nélkül vásároltam, mert még nem jött meg, az ideiglenes meg már lejárt.
Otthon Szilvi ezalatt lerendezte a postást, aki meghozta az fht.-mat. Jött neki is egy ajánlott levél.
Telefon volt anyámmal, Istvánnal.
Megnéztem a tegnapi Elifet és este a BK-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése